A szülinapos Timothée Chalamet legmerészebb szettjei

2022. december 27.
Ma ünnepli 27. születésnapját ez a szemtelenül jóképű és vitathatatlanul tehetséges amerikai színész, akinek sokszínűsége nemcsak a filmvásznon, hanem az öltözködésében is kiteljesedik.

Timothée Chalamet 1995. december 27-én látta meg a napvilágot New Yorkban, de az amerikai mellett francia gyökerekkel is rendelkezik, ezért is lehet kettős állampolgár. Nevére már 2014-ben sokan felkapták a fejüket, amikor a Csillagok között című filmben játszotta Matthew McConaughey fiát, de akik akkor nem ismerték meg, 2017-ben, a Szólíts a neveden című szerelmes moziból garantáltan megtanulták. Azért, amit ott alakított, még egy Oscar-jelölést is kiérdemelt. Az aranyszobor végül nem az ő markát ütötte, de ha így folytatja, ezt a hiányosságot gyorsan be fogja pótolni.

Ezután olyan filmekben láthattuk, mint a minket is megríkató Csodálatos fiú, az Egy esős nap New Yorkban, a Francia kiadás, a Dűne vagy a Ne nézz fel!, azt pedig már most tudhatjuk, hogy jövőre a Dűne második részében és a Wonka című vígjátékban is ott lesz. A Dűne nemcsak újabb sikert és csillogást hozott Timothée életébe, hanem egy nagyszerű barátot is, mégpedig Zendaya személyében.

Timothée Chalamet és Zendaya

Timothée és Zendaya

Azt mesélték, hogy amikor először találkoztak az olvasópróbán, mindkettőjüknek az volt az érzése, hogy mindig is ismerték egymást. Amikor Zendaya 24 éves lett, Timothée egy olyan szülinapi tweetet küldött neki, amitől a fél világ elolvadt: „Boldog születésnapot rövid eddigi életem egyik leginspirálóbb személyének” – kezdte a gratulációt, majd a szívének kedves színésznő tehetségét méltatta. Decemberben aztán, amikor Timothée lett egy évvel öregebb, Zendaya sem hagyta köszöntés nélkül az ünnepeltet: „Boldog szülinapot a világ egyik legcoolabb pasijának” – írta, majd arról biztosította, hogy hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy a barátja lehet. Ami pedig Timothée „coolságát” illeti: öltözködésével tényleg mindig tud meglepetést okozni, nézd csak meg, hogyan!

Rózsás helyzet

A Csodálatos fiú londoni bemutatóján, még 2018-ban vonult ebben a rózsás Alexander McQueen öltönyben, ám azóta sem tudtuk kiverni a fejünkből. Az eseményre a londoni filmfesztivál keretében került sor, Timothée Chalamet pedig már ott is imádta a reflektorfényt.

Timothee Chalamet

Kristályok és kapucni

Az V. Henrik című életrajzi dráma londoni bemutatóján nem félt egy kapucnis pulcsiban megjelenni, igaz, nem akármilyen darabot öltött magára. A fekete flitterekkel és Swarovski kristályokkal kirakott pulóvert a Louis Vuitton tervezte.

Timothee Chalamet

Stílusosan királykékben

Amikor az ausztrál fővárosban rendezték meg az V. Henrik premierjét, Timothée stílusosan egy bővebb fazonú, királykék Haider Ackermann kompozíció mellett döntött, és egy klassz magas szárú csizmával dobta fel vörös szőnyeges szettjét.

Timothee Chalamet

Párizsi romantika

Bár a csizma ugyanaz, az öltözet már egészen más volt a Kisasszonyok című romantikus dráma párizsi bemutatóján. Málnaszínű ingjét, zakóját és nadrágját Stella McCartney álmodta meg az egyik férfiaknak szánt kollekciójában.

Timothee Chalamet

Mutasd a hátad!

A 79. Velencei Filmfesztiválon idén szeptemberben viselte ezt a nem túl sokat takaró, tűzpiros Haider Ackermann kreációt a Bones & All című romantikus horrordráma bemutatóján. Timothée Chalamet öltözéke meglepően nagy sikert aratott, akik pedig netán megszólták, mind megkapták, hogy nem beszélik a Z generáció nyelvét.

Timothee Chalamet

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?