Emma Thompson nem hisz a szerelemben

2023. február 21.
Emma Thompson korábban férje hűtlenségéről is őszintén beszélt, most pedig kifejtette, miért nem hisz a romantikus szerelem elképzelésében.
emma-thompson-osszetort-ferj-megcsal-helena-bonham-carter

Bár Emma Thompsont rengeteg romantikus film szereplőjeként láthattuk, a valóságban egyáltalán nem hisz a mindent elsöprő szerelem mágikus erejében. Persze van oka a csalódásra a színésznőnek: korábban elmondta, mennyire súlyosan érintette őt volt férje, Kenneth Branagh hűtlensége. A sztárpáros 1989-ben kötötte össze az életét, két évvel azután, hogy egy forgatáson megismerkedtek, ám kapcsolatuk csak 1995-ig tartott. Branagh viszonyt kezdett Helena Bonham Carterrel, miután 1994-ben együtt szerepeltek a színész által rendezett Frankenstein című filmben.

Emma Thompson most a Radio Times podcastjében beszélt nézeteiről idén januárban bemutatott Mi köze ennek a szerelemhez? című filmje kapcsán. Thompson elmondta, hogy a romantikus szerelem csupán „egy mítosz, méghozzá meglehetősen veszélyes”. Szerinte a szerelem koncepcióját érdemes minimum fenntartásokkal kezelni, és azt is elmondta, „a hosszú távú kapcsolatok nagyon nehezek és bonyolultak. Ha bárki is azt gondolná, hogy a való életben is léteznek és boldogan éltek, míg meg nem haltak jellegű befejezések, jobb lesz, ha inkább elfelejti”.

Bár Thompson szavai nyersnek tűnhetnek, rengeteg  szakértő egyetért vele: a modern párkapcsolatok népszerű szakértője, Esther Perel  többször is hangsúlyozta, hogy a házasság sokáig egészen pragmatikus intézmény volt, melybe csak a közelmúltban épült be a romantikus komponens.

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images