Hatalmas bulit tartottak az Oscar új helyszínén – ott jártunk

2023. március 13.
A tavalyi próbaév után most először adott helyet az Oscar hivatalos ‘háttérpartijának’ a 2021-ben átadott az Academy Museum of Motion Pictures. Újságírónk, Vida Virág beszámolt nekünk az estről.

Az azóta már Los Angeles egyik jelképének számító épület teljesen átlényegült az Oscar estéjére és az épület öt szintjén, beleértve a hatalmas kupolás teraszt is, pazar Oscar-bulit tartott az Akadémia. Ez a vadonatúj, impozáns épület adott helyet azoknak a filmeseknek, akik kiszorultak a Dolbyból – nem egy olyan alkotóval találkoztunk, akiknek nem mellesleg Oscar-jelölésük volt aznap estére. És volt, akinek jegye is volt a gálára, mégis ezt a bulit választotta.

Sasha Markgraf is ezek közé az alkotók közé tartozott, aki jelmeztervezőként vett részt a Fekete Párduc 2. produkcióban. Amellett a Ruth Carter mellett dolgozott, aki a színpadon átvette az Oscart. „Ruth vezette a jelmeztervezői csapatot” – mondta. Megkérdeztem Sashát, hogy nem a Dolbyban lenne inkább akkor a helye? Mire azt válaszolta, hogy „Két jegyem volt, de odaadtam a szüleimnek, hogy élvezzék a show-t. Inkább ide jöttem a barátokkal, ez nagyobb buli, mint a Dolby-ban ülni.”

Hatalmas bulit tartottak az Oscar új helyszínén - ott jártunk

Sasha Markgraf

Ken Davitian, a Borat film sztárja a Sidney Poitier Grand Lobbyban jött velünk szembe. A Borat a 2007-es Oscaron volt jelölve, de azóta is kultfilmnek számít.  Az ‘örmény Danny DeVito’ nagyon is élvezte a bulit, fiatal kazahsztáni kolleganőjével érkezett és elmondása szerint is remekül érezte magát. Üdvözletét küldi minden magyar Borat-rajongónak.

Hatalmas bulit tartottak az Oscar új helyszínén - ott jártunk

Ken Davitian

Bár a bulin nem volt ott Brendan Fraser, mert éppen a Dolby Színházban vette át a legjobb férfi főszereplőnek járó aranyszobrot, egy nappal a gála előtt éppen az Akadémia Múzeumban futottunk vele össze. Az Oscar-hét rendezvénysorozaton mesélte el azt az érdekességet, hogy a filmbéli karakterének gyér haja valójában a saját haja volt… Az Oscaron nem azért állt ismét sűrű hajkoronával a színpadra, mert átesett egy sikeres hajbeültetésen, hanem épp ellenkezőleg – a szerep kedvéért a hajstylistnak nullás géppel kellett ritkítania a haját a forgatások alatt. „Amikor már elég ritkás volt a hajam, akkor Annemarie-nak (Annemarie Bradley haj stylist – a szerk.) azt mondta a rendező, hogy oké, akkor még ritkábbra… Mi meg összenéztünk, hát persze nagyon örültem neki” – Mesélte nevetve Brendan Fraser, akinek azóta szépen visszanőtt a haja.

Hatalmas bulit tartottak az Oscar új helyszínén - ott jártunk

Brad Pitt és Margot Robbie új filmje, a Babylon most nem kapott díjat, de azért Oscar-jelöléseket sikerült begyűjteniük. Az Akadémiai Múzeum Oscar-estéjén ebből a filmből is találkoztunk szereplőkkel. Cyrus Hobbi egyelőre még dolgozik a világhíren, de elég nagy ugrást jelentett a karrierjében, hogy Margot Robbie-val két rövid jelenete is van a Babylon filmben. Ő a színész és forgatókönyvíró barátaival érkezett a partira.

Maga a rendezvény egyébként elképesztően extravagáns volt. Pontosan olyan, amilyet az ember egy Oscar-partiról elképzel – hatalmas, vörös szőnyeg, dizájnos dekor mindenhol, 3D-s videó, amiből nem sajnálták ki az anyagot. Rengeteg exkluzív helyszín az épületen belül a pincétől a hatalmas, félig nyitott, kupolás üveg tetőteraszig, ahonnan ellátni a Dolby-ig. Az ételeket az a Wolfgang Puck sztárséf szolgáltatta, aki az Oscar-fogadás finomságairól is gondoskodik már több évtizede.

Az Akadémia legnagyobb és világszinten is hatalmasnak számító, majdnem ezer férőhelyes vetítőtermében, aki csak akart. belenézhetett a show-ba, ha igazán nagyban akarta látni a díjátadót, de legalább negyven kivetítő volt még az épületben. Éppen csak a mosdókba nem tettek kivetítőt, a hozzá vezető folyosókra viszont igen. A rendezvény egyébként a civil közönség számára nyitott volt, aki kifizette a 250 dolláros alapjegyet, az kicsit szétnézhetett bent. Az új helyszín jól vizsgázott, egészen biztos, hogy a 96. Oscar partija még több ismert arcot fog idevonzani jövőre.