Ezek a híres emberek haltak meg 2022-ben

2022. december 31.
Sok olyan híres ember halt meg 2022-ben, akik fájóan korán távoztak az élők sorából. Színészektől és divattervezőktől is el kellett búcsúznunk ebben az évben, ám kétségtelenül II. Erzsébet királynő halála volt a legmegrendítőbb az egész világ számára idén.
  • Kirstie Alley az utolsó volt azok sorában, akiket 2022-ben vesztettünk el.
  • A rák sok hírességet győzött le végleg ebben az évben.
  • II. Erzsébet királynő halálával egy korszak zárult le nemcsak Anglia, de a világ történelmében is.

II. Erzsébet királynő halála kétségtelenül megrázta az egész világot, bár mindenki sejtette, hogy a királynő nem él örökké, mégis azt gondoltuk, ő az, aki mindig velünk marad. Rajta kívül még számos olyan hírességtől kellett búcsút vennünk 2022-ben, akik hatalmas űrt hagytak maguk után. 

Kirstie Alley 71 éves volt

Kirstie Alley 2022. december 5-én hunyt el rákban

Kirstie Alley 2022. december 5-én hunyt el rákban

Leginkább a Nicsak, ki beszél-filmekből ismerték nálunk Kirstie Alley-t, aki a Cheers című sorozatért Emmy- és Golden Globe-díjat is nyert. A színésznő csillagot kapott Hollywoodban a hírességek sétányán, és olyan műsorokkal próbálta újraéleszteni karrierjét a 2000-es években, mint a Dancing with the Stars és a Celebrity Big Brother. Kirstie Alley 71 éves korában halt meg rákbetegségben.

Robbie Coltrane 72 éves volt

Robbie Coltrane a Harry Potter filmekben alakította Rubeus Hagridot, a vadőrt

Robbie Coltrane a Harry Potter-filmekben alakította Rubeus Hagridot, a vadőrt

A Harry Potter-rajongókat sokkolta Robbie Coltrane halála. Ő játszotta a varázslófiúról készült filmekben Rubeus Hagridot, a vadőrt, Harry Potter barátját és támaszát. Coltrane egy skóciai kórházban hunyt el 72 éves korában, ám halálának okát nem hozták nyilvánosságra.

Angela Lansbury 97 éves volt

Angela Lansbury, a Gyilkos sorok sztárja 2022. október 11-én halt meg

Angela Lansbury, a Gyilkos sorok sztárja 2022. október 11-én halt meg

Nem sokkal 97. születésnapja után hunyt el álmában 2022. október 11-én Angela Lansbury. Gyermekei jelentették be a korszakalkotó színésznő halálát még ugyanazon a napon. Angela Lansbury egyik legismertebb szerepe Jessica Fletcher írónőé volt, akit 1984-től 1986-ig alakított a Gyilkos sorok című krimisorozatban.

II. Erzsébet királynő 96 éves volt

II. Erzsébet királynő halálával egy korszak zárult le nem csak Anglia, de a világ történelmében is

II. Erzsébet királynő halálával egy korszak zárult le nemcsak Anglia, de a világ történelmében is

2022. szeptember 8-án halt meg II. Erzsébet királynő imádott balmorali kastélyában, békésen, családja körében. II. Erzsébet ült a leghosszabb ideig Nagy-Britannia trónján. Temetéséről itt írtunk bővebben.

Anne Heche 53 éves volt

Anne Heche autóbalesetben vesztette életét

Anne Heche autóbalesetben vesztette életét

Anne Heche színésznő autóbalesetben szenvedett súlyos sérüléseket. Kórházba szállították, ám kómába esett és nem élte túl a balesetet. A Los Angeles-i Rendőrkapitányság később nyilvánosságra hozta, hogy Anne Heche vérében kokaint találtak, így kábítószeres befolyásoltság alatt rohant bele autójával a házba. 

Olivia Newton-John 73 éves volt

Olivia Newton-John 30 éve harcolt a mellrákkal

Olivia Newton-John 30 éve harcolt a mellrákkal

30 éve harcolt a mellrákkal Olivia Newton-John. 2022. augusztus 8-án a betegség miatt békésen elhunyt a Grease legendás színésznője a család tájékoztatása szerint. Bár többször úgy tűnt, felülkerekedik a betegségen, végül ez nem sikerült. Olivia Newton-John létrehozott egy alapítványt, mely a növényi gyógyszerekkel és rákkutatással foglalkozik. 

Issey Miake 84 éves volt

Issey Miyake japán divattervező 2022. augusztus 5-én halt meg

Issey Miyake japán divattervező 2022. augusztus 5-én halt meg

A legendás japán divattervező rákban hunyt el 2022. augusztus 5-én. Számos ikonikus újítást vezetett be a divatvilágban, és ő tervezte Steve Jobs legendás fekete garbóját. is.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!