Mutatjuk az idei Oscar-gála legmeghatóbb pillanatát

2023. március 14.
Megható volt látni, ahogy Harrison Ford és régi szereplőtársa, Ke Huy Quan egymás nyakába borultak az idei Oscar-díjátadón.
Harrison Ford

Szem nem maradt szárazon, amikor Harrison Ford, és az immáron Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjas Ke Huy Quan összetalálkoztak az Oscar-gála színpadán.

Ford és Quan 38 éve szerepeltek együtt az Indiana Jones és a Végzet Temploma című filmben. Ke Huy Quan akkor még csak gyerekszínész volt, de emlékezetes alakítást nyújtott Picúrként, Indiana Jones kotnyeles társaként. Az előzményeket tekintve nem lehet véletlen, hogy a gála rendezői úgy alakították a dolgokat, hogy Ford legyen az, aki felkonferálja a legjobb film díját és így találkozhasson régi színésztársával.

Ke Huy Quan a Minden, mindenhol, mindenkor című film férfi főszereplőjeként tarolta végig a tavalyi év díjátadó-szezonját. Hosszú időre eltűnt a vászonról, miután gyerekszínészként több filmben is szerepelt. Díjazottként elmondott megható beszédeiben kifejtette, többször kétségek merültek fel benne, hogy tényleg tehetséges színész-e, vagy csak szerencséje volt, amikor őt választották ki szerepekre. Gondolt a pálya elhagyására is, de a Minden, mindenhol, mindenkor alkotói nem felejtették őt el. Karrierje hatalmas új löketet kapott ezzel a filmmel és az azt követő díjesővel. Beszédét azzal zárta, hogy soha ne adjuk fel az álmainkat.

Fotó: Getty Images