Végre eldőlt, kik lépnek fel Károly király koronázásán

2023. április 15.
Úgy tűnik, a sok visszautasítás után egészen neves előadókat sikerült rávennie a királyi családnak, hogy Károly koronázási koncertjén fellépjenek.
Károly király

Jó ideje folynak a találgatások, hogy miért nem vállalja egy világhírű előadóművész sem, hogy Károly koronázási koncertjén fellépjen. Március végén pedig arról cikkeztek, hogy a Take That már biztosan az előadók között lesz, de persze Robbie Williams nélkül.

A BBC bejelentette, hogy a koronázási koncertet május 7-én, egy nappal azután közvetítik, hogy a 47 éves Károlyt és Kamilla királynét az Egyesült Királyság új uralkodóivá koronázzák. A lista pedig most már olyan világsztárokkal is kiegészült, mint Katy Perry, Lionel Richie és Andrea Bocelli

A 38 éves Perry, a 73 éves Richie és a 64 éves Bocelli A-listás sztároknak számítanak a fellépők eddigi sorában: a brit Take That, Sir Bryn Terfel, Freya Ridings és Alexis Ffrench is szerepel a koncerten.

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli egy korábbi fellépésén

Az American Idol bírái, Katy Perry és Lionel Richie évek óta ismerik Károlyt, sőt jótékonysági szervezeteinek nagyköveteiként is tevékenykednek. Katy például 2020 óta a British Asian Trust nagykövete, a Károly alapította nonprofit szervezet a dél-ázsiai szegénység ellen küzd.

Kate Perry és Lionel Richie az American Idol zsűrijében

Kate Perry és Lionel Richie az American Idol zsűrijében

„Izgatott vagyok, hogy felléphetek a koronázási koncerten, és felhívhatom a figyelmet a British Asian Trust Gyermekvédelmi Alapítvány munkájára” – nyilatkozta a közleményben az énekesnő. Lionel Richie szintén egy Károly által alapított szervezet nagykövete: 2019 óta a hátrányos helyzetű fiatalok megsegítésére létrejött Prince’s Trust Global Ambassador Group első nagykövete.

A koronázás részleteiről, amelyen Harry herceg a felesége, Meghan nélkül vesz részt, bővebben ITT írtunk.

Forrás: Page Six, Fotó: Getty Images