Több világsztárt is felkértek, de senki nem hajlandó fellépni Károly koronázásán

2023. március 03.
A sztárok attól tartanak, hogy a királyi családdal kapcsolatos, közelmúltban felröppenő pletykák és kirobbant botrányok rossz fényt vethetnek a karrierjükre.
Több világsztárt is felkértek, de senki nem hajlandó fellépni Károly koronázásán

Állítólag Adele, a Spice Girls, Robbie Williams, Elton John és Harry Styles is visszautasították a lehetőséget, hogy fellépjenek Károly király közelgő koronázásán. Míg a legtöbb zenész nem kommentálta, miért nem lép színpadra az eseményen, Elton John képviselője megerősítette a Rolling Stone magazinnak, hogy a 75 éves zenész azért nem tud megjelenni a koronázáson, mert ütközik a programjainak menetrendjével.

A szakértők viszont úgy vélik, hogy a világsztárok azért nem akarnak koncertet adni a koronázáson, mert túl sok botrány ütötte fel a fejét mostanában a királyi családban. „A királyi család számos PR-katasztrófával szembesült az utóbbi időben, és mindenkinek, aki fellép a show-n, mérlegelnie kell azt, hogy nem lesz-e negatív visszhangja a rajongói körükben” – mondta Simon Jones publicista a Rolling Stone-nak.

Mások úgy érzik, hogy a koronázáson való fellépés jelenleg nem tenne jót a karrierjüknek. „Jelenleg nagyon fontos számukra a történetmesélés” – mondta Adele és Harry Styles kapcsán Meg, egy nagy brit zenei PR-cég vezetője. „Ezek a nagy szimbolikus asszociációk hatalmas súllyal bírnak, és szó szerint vastagon szedve és aláhúzva kerülnek a történelemkönyvekbe. Megértem, miért van nagy PR-vita a művészek körül, hogy csinálják-e vagy sem.”

Meg hozzátette: „II. Erzsébet királynő csodálatos és elbűvölő volt néhány ember számára. Károlynak viszont nincs olyan öröksége, amelyhez bárki is igazodni szeretne. A televízióban közvetítik, így persze sokan hallani fogják a dalaidat, de ami a hosszú távú PR-stratégiát illeti, nem tudom, hogy a fellépés pozitívan segítené-e egy művész narratíváját, hacsak nem áll kitartóan a monarchia mellett.”

Forrás: Page Six, Fotó: Getty Images