Diana hercegnő unokaöccse Anglia legkapósabb agglegénye – Kicsoda Louis Spencer?

2023. augusztus 11.
Nagy-Britannia egyik legkapósabb agglegényének nevezik, és a világtörténelem egyik leghíresebb nőjének unokaöccse – Louis Spencer, Althorp vikomtja ennek ellenére viszonylag visszafogott életet él.
Diana hercegnő unokaöccse Anglia legkapósabb agglegénye - Kicsoda Louis Spencer?

A 29 éves Louis Spencer Diana hercegnő bátyjának, Charles Spencernek, valamint első feleségének, Victoria Aitkennek (született Lockwood) legfiatalabb gyermeke és egyetlen fia. Szülei válása után a fiú édesanyjával Dél-Afrikába költözött, és ott nevelkedett. Fokváros legdrágább magániskolájában tanult, abban a Diocesan College-ban, amelynek tandíja eléri az évi 13 955 fontot is (tehát több mint 6 millió forintot.) A középiskola elvégzése után Louis visszatért az Egyesült Királyságba, hogy az Edinburgh-i Egyetemen tanulhasson.

Diana hercegnő unokaöccse Anglia legkapósabb agglegénye - Kicsoda Louis Spencer?

Charles Spencer (Diana hercegnő testvére) és gyermekei, Amelia, Eliza, Kitty és Louis, 2000-ben

Színészi babérokra tör

Louis a londoni Chiswickben található ArtsEd drámaiskolában tanult színészetet, ahol rögtön felfigyelt rá a Tavistock Wood tehetségkutató ügynökség, és szerződést ajánlott neki. Az ügynökség olyan sztárok útjait egyengette korábban, mint Dominic West és Lily James. Ma már rendszeresen látható színházi darabokban, de a magánélete védelme érdekében a Louis John Lyons művésznevet használja. 

Híres nővéreivel ellentétben ő kerüli a feltűnést

Louisnak három nővére van: a 32 éves Dolce&Gabbana modell, Lady Kitty, és Lady Amelia, illetve Lady Eliza, a 30 éves szuper stílusos ikerpár. A lányokkal ellentétben a legkisebbik testvér kerüli a reflektorfényt és nemigen vesz részt nagy horderejű eseményeken. A Tatler magazin korábban ezt írta a vikomtról: „magas, elegáns és nagyon jóképű, de szuper zárkózott.” Ezek után talán nem csoda, hogy az Instagram-fiókját is törölte. Mindez talán kicsit szokatlan egy olyan embertől, aki hivatásos színész akar lenni.

Diana hercegnő unokaöccse Anglia legkapósabb agglegénye - Kicsoda Louis Spencer?

Lady Kitty Spencer, édesanyja, Victoria Aitken és testvére, Louis Spencer, 2017-ben

Ő az örökös

Az évszázados gyakorlat miatt, amely szerint az arisztokraták címe és birtoka nem a legidősebb gyermekre, hanem a legidősebb fiúra száll, Louis egy napon örökölni fogja az Althorp House-t és a hozzá tartozó 5 500 hektáros birtokot Northamptonshire-ben. A birtok volt Diana gyermekkori otthona, és a családhoz közel állók gyakran meséltek történeteket az ott töltött gyerekkoráról. A három idősebb Spencer testvér tehát csak azért esett ki az örökösödésből, mert nőnek születtek.

Diana hercegnő unokaöccse Anglia legkapósabb agglegénye - Kicsoda Louis Spencer?

Lady Eliza Spencer, Louis Spencer, Victoria Lockwood és Lady Kitty Spencer részt vesznek Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén

Kitty megvédte az öccsét

Legidősebb nővére, Lady Kitty 2021-ben ment hozzá egy nála 30 évvel idősebb divatmágnáshoz, és az esküvő kapcsán adott interjúban a Town & Country magazinnak nyíltan beszélt a problémás örökösödési hagyományról. „Az elsőszülöttség kényes téma lehet, mert ahogy az idők változnak, úgy változik az emberek hozzáállása is. De mi úgy nőttünk fel, hogy megértettük, hogy Louis fog örökölni, és Louis hihetetlenül jó munkát fog végezni” – mondta.

Fotó: Getty Images