Katalin hercegné ujjai elfehéredtek, úgy feldühítette Meghan Markle

2023. augusztus 09.
A Tartalék című memoárjában Harry herceg elismerte, hogy Meghan Markle és Katalin hercegné között már a kapcsolatuk korai szakaszában feszültség volt – és részletezte a köztük zajló tisztázó beszélgetést is.
meghan-markle-katalin 3:2

Meghan Markle sosem jött ki igazán jól a walesi hercegnével – annak ellenére sem, hogy kifejezetten sok közös vonásuk volt. Míg be nem házasodtak a világ leghíresebb családjába, mind a ketten viszonylag normális életet éltek, nem kellett megküzdeniük a nyilvánosság kíváncsiságával. A merőben eltérő személyiségük és életfelfogásuk miatt azonban bőven volt köztük feszültség.

Tartalék című memoárjában Harry herceg többször beszélt arról, hogy a románcuk kezdeti időszakában Meghan több alkalommal is összeveszett a sógornőjével. Ott volt például az ominózus eset a koszorúslányruhákkal kapcsolatban Harryék esküvője előtt (itt olvashatsz róla részletesen), ami miatt Meghan sírva is fakadt. Egy másik alkalommal Katalin állítólag grimaszokat vágott, amikor Meghan kölcsönkérte a szájfényét.

Harry herceg, Vilmos, herceg, Katalin hercegné, Meghan hercegné Windsorban

De Harry arról is beszámolt, hogy a felek egyszer tettek egy kísérletet arra, hogy tisztázzák egymás között a dolgokat. Nem sokkal Harry és Meghan nászútja után a két hercegi pár, Katalin és Vilmos, illetve Harryék leültek egy teára, hogy átbeszéljék a nézeteltéréseiket. A békülés azonban nem ment túl gördülékenyen. Harry elmondása szerint Katalin bocsánatkérést követelt Meghantől, amiért az a terhessége alatt egyszer azt mondta neki, hogy biztos a hormonjai miatt olyan feledékeny – mindeközben az ideges hercegné olyan szorosan kapaszkodott a bőrkanapéba, hogy még az ujjai  is elfehéredtek. A könyv szerint Meghan bocsánatot is kért, majd elmagyarázta, hogy nem akarta megbántani Katalint, csak hozzászokott, hogy a barátaival közvetlenül beszélgetnek egymással. A találkozás ekkor nem várt fordulatot vett, és Harry állítása szerint Vilmos kifakadt és elkezdett ujjal mutogatni Meghanre. „Hát, ez gorombaság, Meghan. Ilyen dolgokat itt nem csinálunk” – mondta, amire Meghan így válaszolt: – „Légy szíves, tartsd távol az ujjadat az arcomtól.”

Meghan később úgy nyilatkozott, hogy nagyon meglepte a királyi család tagjainak színfalak mögötti formalitása.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images