Sztárok, akiknek a mentális problémái már-már életveszélyessé váltak

2023. december 01.
A képernyőn folyton mosolyognak, az életük tökéletesnek tűnik, de a kulisszák mögött ők is megküzdenek saját démonaikkal.
Bella Hadid mentális problémái életveszelyessé váltak

Hiába gazdagok és híresek, a siker önmagában nem védi meg őket a mentális problémáktól, sőt. Sok esetben pont a feldolgozhatatlan és gyorsan jött világhír okozza a gondot. Ma már a legnagyobb sztárok is nyíltan mernek beszélni a mentális probémáikkal folytatott harcról, ezzel is erőt adva minden érintett számára.

1. Bella Hadid

A modell néhány éve egy nagyon őszinte és szívbe markoló posztot osztott meg Instagramon: kirakott magáról több sírós képet, mellé pedig az alábbi szöveget írta. „Túl sok kiégésen és összeomláson vagyok túl ahhoz, hogy tudjam: ha elég keményen dolgozol magadon, elég időt töltesz egyedül, hogy megértsd a traumáidat, problémáidat, örömeidet és rutinodat, akkor mindig képes leszel többet tanulni a saját fájdalmadról és arról, hogyan kezeld” – írta, majd hozzátette, hogy évek óta mindennap és minden este sírni szokott.

Bella Hadid korábban is beszélt már mentális problémáiról, egy interjúban elmesélte például, hogy pont akkor érezte magát a legrosszabbul, amikor elért karrierje csúcsára. „Sokan azzal cikiztek, hogy sosem mosolygok. De ez nem egy póz volt, hanem azt tükrözte, ahogyan érzem magam. Mentálisan és fizikailag is” – nyilatkozta a Vogue-nak. A modellről azt is tudni lehet, hogy Lyme-kórban szenved, ami nemcsak rengeteg kínzó fizikai tünettel jár együtt, de mentálisan is nagyon megviseli az érintetteket.

2. Ryan Reynolds

A Deadpool sztárja 2021 májusában, a Mentális Egészségügyi Tudatosság hónapja alkalmából beszélt őszintén a saját mentális poblémájáról.  „Tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül, és fontos, hogy mindazok, akik hozzám hasonlóan, túlterveznek, túlgondolnak, túlterhelnek és túlzottan aggódnak túl sok minden miatt, tudják, hogy nincsenek egyedül” – posztolta a színész.

Ryan Reynolds korábban is nyíltan beszélt problémájáról, elmondta például, hogy régebben rendszeresen szenvedett a szorongás okozta tünetektől. Hányingere volt, és félelem gyötörte, ha valamilyen show-műsorban kellett szerepelnie, és mindig halálosan aggódott a jövője miatt. Ezekről a New York Timesnak mesélt egy interjúban, ahol azt is elmondta, hogy gyakorlatilag mindig jelen volt az életében a szorongás, hol a kevésbé sötét fajtája, hol pedig a mindent megbénító félelem.

3. Katy Perry

Az énekesnő 2020 augusztusában egy interjúban mesélt mentális problémáiról

Katy Perry 2020 augusztusában egy interjúban mesélte el, hogy a harmincas évei elején súlyos depresszióval küzdött. „Szakítottam a barátommal, a karrierem mélyponton volt, a világ nem akart többet hallani rólam. Hetekig nem tudtam felkelni az ágyból, klinikailag depressziós lettem, és életemben először gyógyszereket kellett szednem.” Az énekesnőnek szerencsére végül sikerült összeszednie magát, mint mondta, a Smile című albuma meg tudta neki adni azt a szakmai és személyes újjászületést, amire szüksége volt.

4. Selena Gomez

Selena Gomez

Az énekesnő mindent megtesz azért, hogy mentális problémáit kordában tudja tartani

Selena Gomez régóta nyíltan beszélt róla, hogy a múltban depresszióval küzdött, majd azt is elárulta, hogy bipoláris zavart diagnosztizáltak nála. „Sok különböző dolgon átmentem, mire rájöttem, hogy bipoláris vagyok. Minél több információt megtudtam a betegségről, annál többet segített. Már nem félek tőle így, hogy ismerem” – mesélte az énekesnő.

Azt is elmondta, hogy betegségét Amerika egyik legjobb pszichiátriai központjában, a McLean Hospitalban diagnosztizálták. Gomeznek a gyógyszeres kezelés mellett terápiára is járnia kell, és mint mondta, mindent megtesz azért, hogy a mentális betegségét kordában tudja tartani.

5. Owen Wilson

owen-wilson

Öngyilkossági kísérlete után kórházban kapott segítséget a mentális problémáira

Az egész világ megdöbbent, amikor 2007-ben Owen Wilson megpróbált véget vetni az életének. Az eset pont akkor történt, amikor a Trópusi vihar című filmet forgatta volna, amit a barátja, Ben Stiller írt és rendezett, ám a filmben végül Matthew McConaughey helyettesítette. A bulvársajtó akkoriban arról cikkezett, hogy biztosan azért akarta megölni magát a színész, mert nem sokkal korábban szakított vele Kate Hudson.

De a valóság az volt, hogy Wilson ekkor már évek óta súlyos depresszióval küzdött, amin segítség nélkül nem tudott felülkerekedni. Az öngyilkossági kísérlete után kórházban kapott segítséget a mentális problémáira, és ma már szerencsére teljesen rendbe jött.

Fotó: Getty Images