5 dögös fiatalkori kép a ma 51 éves Jude Law-ról

2023. december 29.
Jude Law évtizedek óta meghatározó tagja Hollywoodnak. Születésnapja alkalmából ideje felidézni a kezdeteket!
Jude Law születésnap képek

Jude Law három óriási franchise-nak is tagja: ő a fiatal Albus Dumbledore, volt gonosztevő az MCU-ban (azaz Yon Rogg a Marvel kapitányban), és hamarosan a Star Wars-univerzumhoz is csatlakozik a Skeleton Crew-val. Emellett minden karácsony állandó szereplője, hiszen a Holiday egy kihagyhatatlan ünnepi romkom. Ennyire megkerülhetetlen szereplője Jude Law  Hollywoodnak, mégis rengeteget kellett várnia az áttörésre: 16 éves kora óta színészkedik (a karrierjét egy szappanoperában kezdte), de egészen 27 éves koráig nem futott be.

Ekkor kapta meg A tehetséges Mr. Ripley-ben Dickie szerepét, amivel rögtön megnyerte a legrangosabb angol díjat, a BAFTA-t a legjobb mellékszereplő kategóriában, és még Golden Globe-, illetve Oscar-díjra is jelölték. 2022-ben összeszedtük, Jude Law mely alakításai voltak még legalább ennyire emlékezetesek. Az idei születésnapja alkalmából pedig úgy döntöttünk, visszatekintünk a kezdetekre. És megnézzük, hogyan is nézett ki fiatalon a ma 51 éves Jude Law.

Fiatalkori képek Jude Law-ról

Jude Law és Gwyneth Paltrow.

1. Jude Law premieren Gwyneth Paltrow-val

1999-ben, A tehetséges Mr. Ripley premierjén Jude Law még csak sejtette, hogy örökre meg fog változni az élete. Pedig olyan kaliberű színészek mellett dolgozhatott már a forgatáson is, mint a már akkor Oscar-díjas Gywneth Paltrow vagy Philip Seymour Hoffman. És Jude Law mindent megtett azért, hogy bizonyítson: megtanult a szerep kedvéért szaxofonozni, a Dickie végét jelentő hajós jelenetbe pedig annyira beleélte magát, hogy a bordáját törte. 

Fiatalkori képek Jude Law-ról

Jude Law és Sienna Miller.

2. Se veled, se nélküled kapcsolat Sienna Millerrel

A tehetsége mellett a magánélete is állandóan szem előtt tartotta Jude Law nevét. Először összejött Sadie Frost színésznővel, akitől két gyereke született. Majd jött egy hosszú se veled, se nélküled kapcsolat 2003 és 2006 között a képen látható Sienna Millerrel, akit a gyermekei dadusával is megcsalt. Ezután több (futó)kapcsolata is volt, így 2015-re a gyermekeinek száma már 5-re nőtt. 2019-ben Jude Law elvette a mostani feleségét, Phillipa Coant, 2020 szeptemberében pedig nekik is született két közös gyerekük.

Fiatalkori képek Jude Law-ról

Jude Law a Holiday premierjén

3. Mindörökké Holiday

Jude Law 2006 óta a karácsony koronázatlan királya. Ekkor debütált ugyanis a Holiday, melyben Jude Law egy csupa szív (és nagyon szexi!) szingli apukát formált meg. Biztosan te is minden évben megnézed Nancy Meyers romantikus filmjét, de azt észre vetted már, hogy Jude nem teljesen ugyanúgy néz ki minden jelenetben? Arra gondolunk, hogy a beltéri részekben sokkal napbarnítottabb a bőre, mint a külső szekvenciákban. Ez, képzeld, azért van, mert a Holidayt két külön helyen vették fel: a belsőket Los Angelesben, a külsőket pedig Angliában. A színész pedig gyorsan barnul….

Fiatalkori képek Jude Law-ról

Jude Law a 2007-es cannes-i filmfesztiválon.

4. Cannes és Jude Law

Jude Law gyakori látogatója a cannes-i filmfesztiválnak. Idén is vendégeskedett a Croisette-en: ezúttal a Firebrand című filmjét mutatták be, melyben VIII. Henriket alakította. És bár először 1997-ben vett részt a fesztiválon, csak 10 évvel később, 2007-ben tapasztalhatta meg, milyen is az, amikor ünnepelt sztárként vonul végig a vörös szőnyegen. Ez volt a My Blueberry Nights – A távolság íze című film premierje.

Fiatalkori képek Jude Law-ról

Jude Law a Sherlock Holmes premierjén

5. Jude Law mint Sherlock

Te melyik szerepével azonosítod Jude Law-t? Dickie-vel? Az ifjú pápával? Esetleg Grahammel a Holidayből? Vagy talán Watsonként a Sherlock Holmesból? Képzeld, utóbbit majdnem nem ő játszotta: Guy Ritchie ugyanis eredetileg Russel Crowe-nak szánta Dr. Watson karakterét. Jude Law azonban annyira jól szerepelt a castingon és azonnal olyan jó viszonyba került a Holmest megformáló Robert Downey Jr.-ral, hogy végül megkapta a szerepet.

Fotó: Getty Images