Így reagált valójában Erzsébet királynő, amikor megtudta Harry kislányának a nevét

2024. január 15.
2021-ben született meg Harry és Meghan Markle második gyermeke, Lilibet hercegnő. Harry a nyilvánosság előtt azt állította, hogy a királynő áldását adta névválasztásukra. Egy bennfentes szerint azonban ez közel sem így történt.
II. Erzsébet királynő

A brit királyi család egyik tanácsadója szerint Erzsébet királynő dühös volt Harry hercegre és feleségére, Meghan Markle-re, miután nyilvánosan is kijelentették, hogy a királynő jóváhagyta kislányuk, Lilibet nevét. A család bennfentese egészen pontosan azt állítja, hogy az eset utána a királynő „olyan dühös lett, amilyennek korábban még soha sem látta”. 

Bár a hírek akkoriban arról szóltak, hogy Harry engedélyt kért a királynőtől, hogy a kislányuknak az ő gyerekkori becenevét adják, a palota forrása szerint soha nem kérdezték meg Erzsébetet. Más királyi források részben megerősítették a sussexi herceg verzióját: elmondásuk szerint Harry valóban felhívta nagymamáját, és közölte vele a döntésüket, a tényleges engedélyét viszont nem kérte a névhasználattal kapcsolatban. 

A pár 2021 júniusában adott ki egy közleményt kislányuk érkezéséről, amiben hangsúlyozták, hogy Lilit dédnagyanyjáról, őfelségéről, a királynőről nevezték el. Középső nevének a Dianát választották néhai nagymamája, a walesi hercegnő tiszteletére.

Forrás: PageSix Fotó: Getty Images