A zaklatással vádolt Lizzo is részt vett a Grammyn – a netezők kiakadtak

2024. február 05.
Sokakat meglepett, másokat egyenesen felháborított, amikor Lizzo megjelent a 2024-es Grammy-gálán, annak ellenére, hogy még mindig nem zárult le a szexuális zaklatási ügyét vizsgáló per.
Lizzo

Még tavaly nyáron robbant a hír, hogy három táncosa is szexuális zaklatással vádolja az énekesnő Lizzót. A többször Grammy-díjas sztárt akkor hivatalosan is beperelték, méghozzá nem csupán szexuális zaklatással, de rasszizmussal és toxikus munkahelyi környezet teremtésével is megvádolták őt. Az érintett táncosnők (Arianna Davis, Crystal Williams és Noelle Rodriguez) azt állítják, hogy Lizzo nyomást gyakorolt rájuk, hogy meztelen előadókat érintsenek meg egy amszterdami klubban, és kénytelenek voltak elviselni a testszégyenítést is.

lizzo-tiktok-kihivas

Bár az ügy egyelőre még nem zárult le, mindez nem tartotta vissza Lizzót attól, hogy a 2024-es Grammy-gálán is részt vegyen. Lizzo a legjobb R&B dalnak járó díjat adhatta át személyes jó barátjának, SZA-nak a Snooze című slágerért, a szereplése azonban sokak szemében érthetetlen vagy egyenesen felháborító volt.

Többen úgy gondolják, hogy a botrányba kerülő énekesnő szereplése nem volt etikus vagy ízléses, sokan kifejezetten a Grammy szervezőin kérték számon a szerencsétlennek titulált meghívást. Lizzo egyébként nem reflektált nyilvánosan az esetre, és egyelőre még az sem tisztázott, hogy hivatalosan bűnös-e a megfogalmazott vádpontokban.

Forrás: PageSix Fotó: Getty Images