Kamilla bosszúja: kiderült, miért csak 30 percet kapott Harry herceg a beteg apjával

2024. február 11.
Harry herceg a fél világot átutazta, hogy minél előbb a rákkal diagnosztizált Károly király mellett lehessen.
Károly király rákos bosszú

Miután 16 hónapig nem találkoztak személyesen, Harry herceg azonnal apjához sietett, mikor tudomást szerzett Károly király rákdiagnózisáról. Harry egy éjszakai járattal repült Los Angelesből Londonba, ahol kedd délután landolt. Az apa-fiú találkozó azonban nem tartott sokáig: Harry mindössze 30 percet lehetett Károllyal együtt a király londoni otthonában, a Clarence House-ban, mielőtt Károly és Kamilla királyné helikopterrel Sandringhambe távozott. Harry a találkozó másnapján vissza is repült az Egyesült Államokba, ahol 2020 óta él.

Eredetileg úgy gondolták, hogy a látogatást – amelyért Harry körülbelül 11 000 mérföldet tett meg – azért zárták ilyen rövidre, mert Károly fáradt volt az előző nap kapott kezelés miatt. Most azonban egy királyi szakértő mást sejtet: vélemény szerint valójában Kamilla volt az oka a rövid látogatásnak.

Kamilla bosszúja miatt tölthetett Harry csak 30 percet a rákos Károly királlyal?

Kamilla bosszúja miatt tölthetett Harry csak 30 percet a rákos Károly királlyal?

„A királyné a királlyal volt” – mondta Robert Jobson királyi szakértő a The Sun szerint. „Legyünk őszinték, Harry nem beszélt túl szépen Kamilla királynéról a könyvében. És ugyanígy a Netflixen sem mondott sok jót róla. Nem jönnek ki egymással.” Jobson szerint tehát részben Kamilla lehetett az, aki hamar rövidre zárta az apa-fia találkozót.

Harry érkezése ráadásul késleltette Kamilla és Károly helikopteres repülését Sandringhambe, ahol Károly a hétfői kezelést követően lábadozott. „A királyi család eléggé szigorúan ragaszkodik a beosztásukhoz. Az egyetlen dolog, amit a király nem szeret, ha meg kell változtatni a terveit. Elég időt adott a fiának egy csókra és egy ölelésre, és minden jót kívánt neki” – tette hozzá a királyi szakértő.

Sokan úgy vélték, hogy Harry látogatása – aki kevesebb mint 24 órával azután meg is érkezett Angliába, hogy Károly rákbetegségének híre kelt – Károly diagnózisának súlyosságát jelezheti. „Ez az egyik oka annak, hogy Károly valószínűleg nem akarta ezt a sok drámát. Az a tény, hogy Harry azonnal az apjához rohant, azt sugallta, hogy a király állapota sokkal rosszabb, mint amilyen valójában.”

Forrás: marieclaire.com Fotó: Getty Images