Katalin hercegné videón jelentette be, hogy rákos

2024. március 22.
Katalin hercegné hetekkel a műtétje után ma egy videóüzenetben hozta nyilvánosságra, hogy rákkal diagnosztizálták.
Katalin walesi hercegné állapota

Váratlanul jött a hivatalos nyilatkozat, pedig a mai nap még arról cikkezett a sajtó, hogy bár Katalin hercegné első hivatalos megjelenését húsvét utánra jelentette be a Kensington-palota, úgy tűnik, előbbre kerülhet az időpont. A Kensington-palota januári közleményében azt írta, hogy Katalin hercegnét legközelebb gyermekei húsvéti szünete után láthatjuk majd újra hivatalos rendezvényen. 

Katalin hercegné rákos

Katalin hercegné  egy személyes videóban hozta nyilvánosságra a valóságot állapotáról:

„Szeretném megragadni az alkalmat, hogy személyesen is köszönetet mondjak mindenkinek a csodálatos támogató üzenetekért és a megértésükért, amíg a műtét után lábadozom. Hihetetlenül kemény pár hónap volt ez az egész családunk számára, de volt egy fantasztikus orvosi csapat, akik nagyon vigyáztak rám, amiért nagyon hálás vagyok.

Januárban egy komoly hasi műtéten estem át Londonban, és akkor azt hitték, hogy az állapotom nem rákos. A műtét sikeres volt. A műtét utáni vizsgálatok azonban rákot mutattak ki. Az orvosi csapat ezért azt tanácsolta, hogy vegyek részt egy megelőző kemoterápiás kúrán, jelenleg a kezelés korai szakaszában vagyok.

Ez természetesen óriási megrázkódtatást okozott, Vilmos és én mindent megtettünk, hogy a gyerekek érdekében privát kezeljük. Ez pedig időbe telt. Időbe telt, mire felépültem a komoly műtét után, és elkezdtem a kezelést. De ami a legfontosabb, időbe telt, mire mindent elmagyaráztunk Györgynek, Saroltának és Lajosnak a számukra megfelelő módon, és megnyugtattuk őket, hogy minden rendben lesz. Ahogy nekik is mondtam: jól vagyok, és mindennap egyre erősebb vagyok azáltal, hogy azokra a dolgokra összpontosítok, amelyek segítenek a gyógyulásban; az elmémben, a testemben és a lelkemben.

Az, hogy Vilmos mellettem van, nagy vigasz és megnyugvás is. Csakúgy, mint a szeretet, a támogatás és a kedvesség, amelyet oly sokan tanúsítottatok. Mindkettőnknek nagyon sokat jelent. Reméljük, mindenki megért, hogy családként most időre, térre és magánéletre van szükségünk, amíg befejezem a kezelést.

A munkám mindig is nagy örömet okozott számomra, és alig várom, hogy visszatérhessek, ha tehetem, de egyelőre a teljes felépülésre kell koncentrálnom. Ilyenkor gondolok mindazokra is, akiknek az életét megviselte a rák. Mindenki, aki bármilyen formában is szembesül ezzel a betegséggel, ne veszítse el hitét vagy reményét. Nem vagy egyedül.”

Mit tudtunk eddig Katalin hercegné betegségéről?

Katalin hercegné decemberi műtéte óta nem sokat árult el a palota Katalin hercegné állapotáról, betegségéről, holott Károly király prosztatarákjáról nyíltan kommunikáltak. Egészen vad összeesküvés-elméletek keltek lábra az utóbbi hetekben Katalin hercegné állapotáról, Vilmos herceg viszonyáról, mint a hercegné eltűnése mögött álló korábbi eseményről. Katalin most váratlan videónyilatkozatával vette elejét a további találgatásoknak, amiben közrejátszhatott az is, hogy a kórházi adatokhoz megpróbálhatott valaki nemrég hozzáférni.

Forrás: Vanity Fair, Mirror Fotó: Getty Images