Ezzel a rafinált mondattal csábította el Kamilla királyné 50 évvel ezelőtt Károlyt

2024. február 23.
Károly király és Kamilla királyné 1971 körül találkoztak először és hamarosan egymásba is szerettek. A viszonyukat azonban jó ideig titkolniuk kellett.
Kamilla királnyé Károly király

Kamilla királyné állítólag egy kifejezetten rafinált mondatnak köszönheti, hogy annak idején Károly király felfigyelt rá. A pár először 1971 közepe táján találkozott egymással, egyesek szerint egy pólómeccsen. Állítólag Kamilla az első találkozásuk alkalmával a következőt mondta Károlynak: „Képzeld, a dédnagyanyám a te dédnagyapád szeretője volt, mit szólsz hozzá?”. A most 76 éves Kamilla és Andrew Parker Bowles egykori gárdatiszt házassága ekkor már tönkrement, a válásukat azonban csak hosszú évtizedek után mondták ki. 

Parker Bowles ezután Károly húgának, Anna hercegnőnek kezdett udvarolni, és bár a király és a királyné ugyanabba a társasági körbe tartozott, hivatalosan nem találkoztak korábban. Az első találkozás után előbb baráti viszony alakult ki köztük, ami gyorsan romantikus irányt vett. Rendszeresen látták őket annak idején a Windsor Great Parkban rendezett pólómeccseken. Ám a kapcsolatukat hamarosan szüneteltetniük kellett, majd véget is vetettek neki, mikor Károly 1973 elején a tengerentúlra utazott, hogy csatlakozzon a Királyi Haditengerészethez.

Károly király és Kamilla egy 1972-es póló meccsen, mikor a viszonyuk már elkezdődött

Károly király és Kamilla egy 1972-es póló meccsen, mikor a viszonyuk már elkezdődött

Nem nézték jó szemmel Kamilla és Károly viszonyát

De nem csak Károly távolléte volt az akadály. Állítólag maga az anyakirályné sem helyeselte Kamilla és Károly kapcsolatát. A néhai Erzsébet királynő édesanyja azt akarta, hogy Károly a Spencer család egyik unokáját vegye feleségül. Több királyi életrajzíró is egyetértett abban, hogy Károly sosem kapott volna engedélyt arra, hogy feleségül vegye Kamillát, mert alkalmatlannak tartották őt hitvesnek.

Károly unokatestvére és keresztanyja, Patricia Knatchbull 2005-ben a következőt mondta: „Utólag azt lehet mondani, hogy Károlynak akkor kellett volna feleségül vennie Kamillát, amikor először volt rá lehetősége. Tökéletesen illettek egymáshoz, ezt most már tudjuk. De ez akkor nem volt lehetséges.”

A pár baráti viszonyban maradt, és miután Károly keresztapját, Lord Mountbattent 1979-ben meggyilkolták, Károly állítólag Kamillánál keresett vigaszt. A pletykák szerint ekkor újraélesztették a románcukat.

Kamilla királyné és Károly király viszonya csak 1999-ben lett nyilvános

Kamilla királyné és Károly király viszonya csak 1999-ben lett nyilvános

Károly király és Kamilla királynő évtizedek után újra egymásra talált

Károly azonban hamarosan udvarolni kezdett Lady Diana Spencernek, akivel 1981-ben összeházasodtak, majd 1992-ben elváltak. 1993-ban, alig egy évvel a válás után hatalmas botrány tört ki, mikor Károly és Kamilla egyik titokban rögzített telefonbeszélgetését kiszivárogtatták – és kiderült, hogy a jelenlegi király és királyné Károly házassága alatt is folytatta a viszonyát.

Diana hercegnő halála utána Károly király nem tagadott tovább. Elismerte, hogy miután 1986-ban „menthetetlenül megromlott” a házassága Dianával, ismét régi szerelméhez, Kamillához fordult. Károly király és Kamilla királyné 1999-ben jelentek meg először együtt a nyilvánosság előtt, és végül 2005 áprilisában házasodtak össze.

Fotó: Getty Images Forrás: Mirror