Kiderült, hogyan folytatódik Károly király rákkezelése

2024. február 13.
Február elején derült ki, hogy Károly királynál a prosztatamegnagyobbodás miatti kezelés során rákot diagnosztizáltak. Így folyatódik a kezelése.
Kiderült, hogyan folytatódik Károly király rákkezelése

A lesifotósok lencsevégre kapták Károly királyt, amint Kamilla királyné oldalán visszatért Londonba, hogy folytassa a rákbetegségére kapott kezelést. Sokan azt hitték, hogy a diagnózis után az uralkodó visszavonul – hiszen a múlt héten bejelentette, hogy elhalaszt minden közfeladatot –, de a napokban templomba is elment felesége társaságában.

A 75 éves király a családi helikopterrel landolt a londoni Clarendon House-ban, a diagnózis bejelentése után. Bár egy hét pihenőt töltött Norfolkban, most sokan úgy gondolják, hogy III. Károly a betegsége ellenére sem fogja elhalasztani a személyes találkozóit. A monarchia feje körülbelül egy napot tölt majd az angol fővárosban, mivel utazása valószínűleg egybeesik a rákkezelésével.

Károly király a diagnózis bejelentése óta szombaton törte meg a hallgatását, és őszinte köszönetét fejezte ki a támogató üzenetekért. Azt mondta, nagyon örül, hogy tapasztalataival másokat is arra ösztönöz, hogy vegyék igénybe az orvosi ellenőrzéseket. A Buckingham-palotához közel álló források szerint III. Károly elég jól érzi magát ahhoz, hogy korlátozott számban megtartsa a személyes találkozóit. Ezt támasztja alá Kamilla királyné nyilatkozata is, aki úgy fogalmazott, hogy férje „az adott körülményekhez képest rendkívül jól van”.

Várható volt, hogy Károly nem fogja teljes kényszerpihenőre száműzni magát. Legközelebbi ismerősei szerint az uralkodó munkamániás, és nagyon nehezen unatkozik. Barátai szerint nagy valószínűséggel két kedvenc hobbijával – sétával és festéssel – tölti majd az idejét, amíg rákbetegsége miatt kezelik.

Forrás: Daily Mail, Fotó: Getty Images