Harry herceg még Vilmosnál is több pénzt zsebelt be a királyi családtól

2024. április 04.
A hírek szerint Harry herceg volt a királyi vagyon elsődleges haszonélvezője, és sokkal több pénzt kapott a családjától, mint a trónörökös.
Harry herceg még Vilmosnál is több pénzt zsebelt be a királyi családtól

Harry herceg több pénzt kapott a családjától, mint maga a trónörökös, ugyanis ő volt a királyi vagyon elsődleges haszonélvezője – írja az amerikai Marie Claire. Erzsébet királyné, az anyakirályné 22 éve, 2002. március 30-án hunyt el 101 évesen. VI. György brit király felesége hagyta, hogy vagyonának nagy részét felosszák dédunokái, köztük Vilmos herceg és Harry herceg között. A trónörökös öccse viszont lényegesen nagyobb örökségben részesült, mint a bátyja, mégpedig nem véletlenül.

A Mirror című brit napilap szerint Erzsébet királyné már jóval a halála előtt gondoskodott az anyagi javakról, pénzét egy vagyonkezelői alapba helyezte a dédunokái számára. Ebből az örökségből Vilmosnak és Harrynek 14 millió fonton kellett volna osztoznia. A trónörökös öccse viszont többet kapott a pénzből, ugyanis az anyakirályné tudta, hogy amikor lánya, Erzsébet királynő meghal, Károly hercegből király, Vilmosból pedig walesi herceg lesz. Így a trónörökös birtokába kerül a cornwalli hercegség, ami az állami, jótékonysági és magántevékenységekért jár, teljes értéke pedig több mint 1 milliárd font.

Harry herceg és Meghan hercegné számára az anyakirálynétől – és Diana hercegnőtől – kapott örökség tette lehetővé, hogy új életet kezdjenek az Egyesült Államokban, miután kiléptek a királyi családból. Amikor Diana meghalt, fiaira 12 966 022 fontot hagyott, a királyi tanácsadók által felügyelt befektetések azonban 20 millió font fölé duzzasztották az összeget.

Fotó: Getty Images