Katalin hercegné még mindig nem pihenhet – nagyon aggódik Vilmos jövője miatt

2024. április 10.
Károly rákdiagnózisa miatt Vilmos hercegből hamarabb király lehet. Katalin és férje is nagyon stresszesek a jövőjük miatt.
Vilmos herceg király lesz

A palota az év elején jelentette be, hogy Károly királyt rákkal diagnosztizálták, és hamarosan el is kezdte a szükséges terápiáját. Bár bennfentesek az elmúlt hetekben többször is úgy nyilatkoztak, hogy Károly jól reagál a kezelésekre, és jók a kilátásai, az állapota miatt mégis sokan aggódnak.

Ez persze érthető, már csak azért is, mert az uralkodó idén fogja betölteni a 75. életévét. Károly volt minden idők leghosszabb ideig hivatalban lévő walesi hercege, hiszen közel 74 évet kellett várnia rá, hogy édesanyja után végül trónra kerüljön. 

Vilmos herceg mindig is tudta, hogy apjával ellentétben neki nem lesz ennyi ideje arra, hogy felkészüljön a királlyá válásra – de Károly egészségügyi hírei kétségtelenül elgondolkodtatták, a trónra lépése vajon sokkal hamarabb megtörténik-e, mint eddig gondolta. Tina Brown királyi író szerint mind a walesi herceg, mind pedig a szintén rákkal küzdő felesége, Katalin hercegné is intenzív szorongást érez amiatt, hogy Károly egészségi állapota esetleg hamarabb a trónra kényszeríti őket. 

A Károly rákbetegsége miatt Vilmos herceg hamarabb király lehet

A Károly rákbetegsége miatt Vilmos herceg hamarabb király lehet

„A Károly rákbetegségéről szóló hírek Vilmos herceget és Katalint ijesztő közelségbe hozták a trónra lépéshez” – írta a The New York Times. „Ezek a kilátások, úgy tudom, nagyon aggasztják őket.” 

A szakértő tehát úgy véli, hogy ha Károly király tartósan háttérbe szorulna, és a folyamatos egészségügyi problémái miatt hosszabb távon nem lenne képes betölteni az uralkodói szerepkörét, Vilmos hercegnek muszáj lesz idő előtt átvennie a trónt édesapjától. Kérdés, hogyan hatna az ezzel járó stressz a lábadozó Katalin hercegnére.

Forrás: marieclaire.com Fotó: Getty Images