Vilmos herceg mosolyogva pózolt a Trónok harca színésznője mellett

2024. február 21.
Vilmos herceg a mai napon adott át egy komoly kitüntetést Emilia Clarke-nak és édesanyjának.
Vilmos herceg Emilia Clarke kitüntetés

Vilmos herceg Károly királyt helyettesítve adott át ma fontos kitüntetéseket Windsorban. A Vilmos herceg által ma elismertek között van Emilia Clarke is, aki a Trónok harcában alakította Daenerys Targaryent, a Sárkányok Anyját. 

De Emilia Clarke nem művészi teljesítményéért kapott ma díjat Vilmos hercegtől. A színésznő 2011-ben szenvedett először agyi érelzáródást, amikor egy londoni edzőteremben sportolt. A második érelzáródás 2013-ban történt, ami miatt agyműtétet is végrehajtottak a színésznőn. Clarke a felépülése során megdöbbenten szembesült azzal, hogy milyen komoly személyzeti hiánnyal küzdenek az agybetegek rehabilitációs osztályán. 

Ezután a felismerés után döntöttek úgy az édesanyjával, Jennyvel, hogy létrehozták a SameYou nevű alapítványt. A szervezet munkája az agysérülést szenvedett betegek rehabilitációját segíti. Vilmos herceg pedig munkájuk elismeréseként a mai napon a Brit Birodalom Rendjének tagjaivá avatta anyát és lányát.

Emilia Clarke és édesanyja kitüntetést kaptak Vilmos hercegtől

Emilia Clarke és édesanyja kitüntetést kaptak Vilmos hercegtől

Vilmos herceg édesapja, Károly király rákbetegsége miatt kényszerült arra, hogy átvegyen feladatokat a királytól. Nem lehet egyszerű dolga, hiszen édesapja betegsége mellett felesége, Katalin hercegné műtét utáni lábadozását is segíti, és minderre jönnek pluszban a királyi feladatok. Mindenesetre Vilmos herceg derekasan helytáll, tanúbizonyságát adva ezzel rátermettségének.

Forrás: dailymail.co.uk      Fotó: Getty Images