Nicole Kidman megmutatta 14 éves önmagát első filmszerepében

2024. április 24.
Nicole Kidman közel négy évtizede éli életét a kamerák előtt, 14 évesen már egy sorozatban szerepelt.
Nicole Kidman

Nicole Kidman pár napon belül életműdíjat vehet át az Amerikai Filmintézettől. Az ausztrál színésznő 42 éve dolgozik, ahogy elmondta, szinte „a kamera előtt nőtt fel” és többek között emiatt is részesül az elismerésben.

Az 56 éves Nicole Kidman április 27-én veheti át majd az amerikai szervezettől a díjat. Erre készülve osztotta meg követőivel azt a rövid videórészletet, amelyben első filmjében, a Bush Christmasben látható Nicole Kidman, akkor 14 évesen.

A nosztalgiavideóhoz ezt írta Nicole Kidman: „Ez a 14 éves lány álmodni sem mert volna arról, hogy milyen tehetséges emberekkel fog majd dolgozni, és a rengeteg különféle szerepről, amelyet el fog majd játszani. Nagyon izgatott vagyok, hogy ennyi baráttal és munkatárssal ünnepelhetek majd szombaton az Amerikai Filmintézetnél.”

Ennek kapcsán összeszedtünk 5 kevéssé ismert dolgot az egyszeres Oscar-díjas, kétszeres Emmy- és hatszoros Golden Globe-díjas Nicole Kidmanről!

Nicole Kidman egyszer megmentette Hugh Jackman életét

Az Ausztrália című film forgatásán kiszúrta, amint egy skorpió mászik fel munkatársa és jó barátja, Hugh Jackman lábán. Nicole Kidman nyugodt hangon megkérte Jackmant, hogy ne mozduljon, majd leguggolt a lába elé, és a kalapjába terelgette az állatot, aztán szabadon engedte egy közeli erdei részen. Többen megkérdezték, hogy miért nem taposta el ott rögtön? „Soha nem ölnék meg egy állatot, mindnek megvan a maga célja. Neki nem kellett volna Hugh lábán lennie” – válaszolt Kidman.

Nicole Kidman 1993-ban

Nicole Kidman 1993-ban

Nicole Kidman mindig a rendezőt választja, sosem a filmet

Natalie Portman nyilatkozta róla, hogy közös filmjük, a Hideghegy forgatásán Nicole Kidman azt tanácsolta neki, mindig a rendező, és ne a forgatókönyv alapján válassza meg következő filmes munkáját. „A film még bármilyen lehet, akár jó, akár rossz. De ha egy neked szimpatikus rendezőt választasz, garantált, hogy mindig érdekes élményben lesz részed, akármilyen is lesz végül a film” – mondta Kidman, akinek tippjét Portman azóta is alkalmazza.

Nicole Kidman imádja a cápákat

A színésznő „gyönyörű teremtményeknek” tartja a cápákat. Gyakran szokott búvárkodni mellettük, imád együtt úszni a veszélyes állatokkal. 

Nicole Kidman műorrban bujkált

Az ausztrál Nicole Kidman az Oscar-díjjal jutalmazott Órák című filmben Virginia Woolfot, az amerikai írónőt alakította. A minél hitelesebb megszemélyesítéshez műorrot kapott, amit aztán a napi forgatás végén sem vett le. Akkoriban vált el első férjétől, Tom Cruise-tól, így a paparazzók folyton a nyomában voltak. A műorrnak köszönhetően viszont nehezebben volt felismerhető, így munkán kívül is szívesen hordta a darabot.

Nicole Kidman 41 évesen szülte első gyermekét

A Tom Cruise-zal kötött házassága alatt kétszer volt várandós, de egyszer méhen kívüli terhessége volt, egyszer pedig elvetélt. Keith Urban zenésszel, második férjével 2008-ban, Kidman 41 éves korában örülhettek első közös gyermekük, Sunday Rose Kidman-Urban születésének. Második lányuk, Faith Margaret béranya segítségével jött a világra.

Nicole Kidman férjével, Keith Urbannel és két lányukkal

Nicole Kidman férjével, Keith Urbannel és két lányukkal

Forrás: people.com     Fotó: Getty Images