Hiába érkezik Harry herceg hamarosan Angliába, félő, hogy nem láthatja beteg apját

2024. május 01.
Belsős információk szerint Károly király lehet, hogy túl elfoglalt lesz ahhoz, hogy találkozzon legkisebb fiával, Harry herceggel, aki jövő héten Londonba repül.
Harry herceg hazautazik

A The Telegraph információi szerint, bár apa és fia már két hónapja nem látta egymást, még mindig nem tudni, hogy Károly király időbeosztása lehetővé teszi-e, hogy találkozzon az Angliába érkező Harryvel. De ha még össze is tudják hozni a találkozót, valószínűleg rövid  lesz. A lap továbbá megjegyezte, ha lehetősége lesz rá, a király biztosan megpróbál majd időt szakítani a Kaliforniából érkező hercegre – aki egyébként azért érkezik Londonba, hogy május 8-án a Szent Pál-székesegyházban megünnepelje az Invictus Játékok 10. évfordulóját.

A Telegraph információi szerint a királynak a jövő héten rendkívül sűrű programja lesz: a többi között meg kell ejtenie a heti audienciáját Rishi Sunak miniszterelnökkel, de ekkorra fog esni a szezon első kerti partija is a Buckingham-palotában. 

Károly király Harry jövője

Harry utoljára idén februárban, apja, III. Károly király rákbetegsége miatt utazott haza: ekkor együtt is töltött egy kis időt a királlyal, de az alig egyórás látogatás – a körülményeket figyelembe véve – meglepően rövidre sikeredett. Nem sokkal később Katalin hercegné is megosztotta a világgal, hogy rákbetegséggel küzd, amiről állítólag Harry herceg és Meghan Markle is csupán a hírekből értesült. Mivel Harry herceg korábban szinte testvéri viszonyt ápolt Katalinnal, sokan arra számítanak, hogy a közelgő látogatás lehetőséget ad a hercegnek, hogy elsimítja a viszonyt testvérével és családjával.

Mások nem igazán látnak esélyt a békülésre, és úgy vélik, Harry herceg látogatása nem lesz több annál, mint ami: egy rövid kötelező részvétel egy fontos nyilvános eseményen. 

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images