Gwyneth Paltrow és Brad Pitt ikonikus ikerfrizurája a ’90-es évekből

2022. június 29.
A kilencvenes évek egyik álompárja örökre beírta magát a frizuratörténelembe, amikor gyakorlatilag egymás tükörképeként jelentek meg Az ördög maga című film premierjén. Ráadásul nem is akárki vágta rövidre a frizurájukat akkor.

A kutatók évek óta próbálják megfejteni, igaz-e a mondás, miszerint a párok az idő múlásával valóban egyre jobban hasonlítanak egymásra – méghozzá az arcvonásaikban. A Michigani Egyetem tudósai például 1987-ben kezdtek el vizsgálódni a kérdésben, és végül arra jutottak, hogy az évtizedek során együtt átélt élmények és érzések hatására a felek arckifejezései és ráncai végül egymáshoz idomulnak. Sokan egyébként máig cáfolják az elméletüket, és azt mondják, ösztönösen ahhoz vonzódunk, akiben felfedezzük magunkat.

Brad Pitt napszemüvegben

Nos, bár ebben az ügyben talán sosem fognak egyetérteni a szakértők, az viszont kétségtelen, hogy hatással lehetünk a szerelmünk stílusára. Erre a kijelentésre pedig aligha találhatnánk jobb példát Brad Pittnél, aki (mint utólag rádöbbentünk) mindig összehangolta a megjelenését az aktuális partnerével. Azt persze nem tudjuk, hogy a barátnői idomultak hozzá vagy ő a szerelmeihez, de tény, hogy az Oscar-díjas színész híres az exeivel közös egyenfrizuráiról.

Az egyik ilyen ikerpillanata Gwyneth Paltrow-hoz köti őt, akivel 1994 és 1997 között alkottak egy párt. Az emlékezetes eset a kapcsolatuk utolsó évében történt, amikor együtt jelentek meg Brad Az ördög maga című filmjének premierjén, méghozzá ugyanolyan rövid, szőkére festett bobfrizurával. Joggal feltételezhetjük, hogy a döntés szándékos volt, ám Gwyneth később elárulta, hogy az igazság nem is állhatna távolabb ettől az elképzeléstől.

Gwyneth Paltrow és Brad Pitt

Azt elismerte, hogy mindkettőjük haját Chris McMillan vágta le (ő az a fodrász, aki megalkotta Jennifer Aniston híres Rachel-frizuráját is), de azt tagadta, hogy egyező frizurát kértek volna tőle az egykori vőlegényével. És hogy mit gondol Gwyneth arról, hogy Brad ellopja az aktuális partnere stílusát? Nos, ahogyan azt nyilvánosan is kijelentette, „inkább a barátnői szeretnek úgy kinézni, mint a férfi”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Comments By Celebs (@commentsbycelebs) által megosztott bejegyzés

A bob egyébként továbbra is nagyon népszerű kérés a fodrászoknál, hiszen ezt a klasszikust sokféleképpen tudjuk viselni – de azért most már nem feltétlenül úgy akarnánk hordani, mint Bradék… Irina Shayk például az egyik legjobb példa arra, hogyan lehet trendivé varázsolni a rövid bobot.

Irina Shayk

Fotó: Getty Images

Azok a kilencvenes évek…