Most már hivatalos: Károly király nem hajlandó találkozni az Angliában tartózkodó Harry herceggel

2024. május 08.
Kiderült: Károly király sűrű programjába nem fér bele, hogy találkozzon a hazatérő Harry herceggel.
Károly király Harry herceg

„Hiába reménykedett benne a herceg, most már biztosnak tűnik, hogy Harrynek nem lesz alkalma találkozni az édesapjával, Károly királlyal, miközben a héten az Egyesült királyságban tartózkodik” – erősítette meg a hírt Harry szóvivője.

 Harry herceg nem csinált titkot abból, hogy szeretné meglátogatná édesapját a londoni útja során, de a The Telegraph szerint „a találkozó  sajnos nem lehetséges Őfelsége zsúfolt programja miatt”. Miután február 5-én nyilvánosságra hozta rákdiagnózisát, Károly király csak a múlt héten, április 30-án tért vissza a nyilvánosság elé.

Ehhez Harry szóvivője hozzátette: „A herceg természetesen megérti édesapja napirendjét a kötelezettségeivel és különböző egyéb prioritásaival kapcsolatban, és reméli, hogy hamarosan találkozhat vele.”

Harry hercegnek nem lesz alkalma találkozni az édesapjával, Károly királlyal

Harry hercegnek nem lesz alkalma találkozni az édesapjával, Károly királlyal

A Tatler beszámolója szerint az említett kötelezettségek között szerepel a király holnapi audienciája Rishi Sunak miniszterelnökkel, és a lap szerint az uralkodó részt vehet a Buckingham-palota első kerti partiján is. A Telegraph szerint Károly királynak a hét hátralévő részére számos más találkozója és elfoglaltsága is van.

Függetlenül Károly király sűrű programjától, mindez kétségtelenül csalódást okoz Harry hercegnek, aki olyan ritkán tartózkodik az Egyesült Királyságban. Legutóbb februárban járt az országban: azonnal repülőre szállt, amikor nyilvánosságra hozták a király rákdiagnózisát. Apa és fia azonban állítólag csak körülbelül 30 percet töltött együtt a látogatás során.

A hírhedt Oprah Winfrey-interjúban, 2021-ben Harry herceg így nyilatkozott: „Mindig szeretni fogom [Károlyt]. Rengeteg sérelem történt. Továbbra is az lesz az egyik prioritásom, hogy meggyógyítsam ezt a kapcsolatot.”

Bár a viszony a több mint három évvel ezelőtti interjú óta javult valamennyit, a családi feszültségek továbbra is fennállnak, különösen Harry és idősebb testvére, Vilmos herceg között. A testvérek várhatóan ezen látogatás során sem találkoznak egymással, ahogy Harry várhatóan a walesi hercegnével, a rákkal diagnosztizált Katalinnal sem fog találkozni.

Forrás: marieclaire.com Fotó: Getty Images