Harry herceg a katonaság összes íratlan szabályát megszegte

2024. május 03.
Harry herceg hamarosan visszatér Angliába az Invictus Játékok miatt, azonban egy királyi szakértő szerint Sussex hercege a katonaság összes íratlan szabályát megszegte. A katonák azt szeretnék, ha lemondana posztjáról.
Meglepő módon értesült Harry herceg Katalin betegségéről

Egész Anglia teljes lázban ég, ugyanis most már biztos, hogy Harry herceg napokon belül visszatér szülőhazájába az Invictus Játékok alkalmából. Habár a sussexi herceg hosszú idő után újra hazatér, félő, hogy nem láthatja majd beteg apját. Belső információk szerint ugyanis Károly király lehet, hogy túl elfoglalt lesz ahhoz, hogy találkozzon legkisebb fiával, azonban nemcsak ez az egyetlen rossz hír Harry számára. Sussex hercegét arra ösztönzik, hogy lépjen vissza az Invictus Játékokban betöltött szerepétől. Egy királyi szakértő arra utalt, hogy Harry beszennyezett figurává” vált. 

Harry herceg tíz évvel ezelőtt alapította meg a játékokat, hogy segíthessen a sebesülteken, a betegeken és a veteránokon. Eddig körülbelül 2000 katona hagyta ott a játékokat, mivel azt állítják, hogy a verseny már elvesztette az eredeti értelmét. Tom Quinn királyi szakértő azt mondja, hogy a sussexi herceg megszegte a hadsereg összes íratlan szabályát. Quinn szerint Harry 2014-ben alapította meg az Invictus Játékokat a Védelmi Minisztériummal karöltve, éppen ezért gyűlöli a gondolatot, hogy megszakítsa a kapcsolatot egy olyan eseménnyel, amelyhez személyes kötődés fűzi. Hozzátette, miszerint ettől függetlenül a katonaságban nagyon sokan szeretnék, ha elmenne. Eddig 2000 katona hagyta ott a játékokat, azonban vannak még korábbi veteránok is, akik azt szeretnék, hogy távozzon.

Régi ezredének minden íratlan szabályát megszegte, amikor nyilvánosan megvitatta azt a tényt, hogy 2012-től 2013-ig Afganisztánban pilótaként 25 ellenséges harcost ölt meg. Ha már szolgált a hadseregben, akkor ezt ne tette volna. Minden mástól eltekintve ez a még szolgáló katonák életét veszélyezteti” – mondta

Harry herceg a Spare című memoárjában elmesélte, hogy hat küldetésen vett részt, és két Afganisztánban tett körútja során 25 tálib harcossal végzett. Azt is elmondta, hogy ezekre az elhunytakra nem emberként, hanem sakkfiguraként tekint.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images