Fontos üzenettel érkezett Nigériába Meghan Markle és Harry herceg

2024. május 10.
Meghan Markle és Harry herceg nigériai látogatása a pár első hivatalos nemzetközi turnéja azóta, hogy 2020-ban kiváltak a királyi családból.
Harry és Meghan afrikai utazása tovább rombolta viszonyukat Vilmos herceggel

Meghan Markle és Harry herceg különleges iskolalátogatással indította első kirándulását Nigériában. Május 10-én, pénteken Sussex hercege és hercegnéje meglátogatta a fővárosban, Abujában található a Lightway Akadémiát a GEANCO alapítvánnyal, ami egészségügyi és oktatási szolgáltatásokat nyújt Nigériában.

A 42 éves Meghan Markle és a 39 éves Harry herceg megérkezett az iskolába, ahol öleléssel, és virágokkal szegélyezett üdvözlő transzparenssel fogadták őket, miközben helyi énekesek és táncosok előadással is kedveskedtek nekik.

Meghan Markle Heidi Merrick barackszínű maxiruháját, valamint Emma Parsons szandált és vintage fülbevalót viselt a kirándulás alkalmával, míg Harry herceg hozzáillő bézs inget és nadrágot vett fel. A párnak fából készült gyöngy nyakláncokat is ajándékoztak.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Meghan and Harry (@_meghanandharry_) által megosztott bejegyzés

Látogatásuk során Meghan Markle és Harry herceg találkozott az iskola tisztviselőivel és gyermekeivel. Mindketten beszédet tartottak a GEANCO Alapítvány mentálhigiénés csúcstalálkozóján a Lightway Akadémián.

„Nem szégyen beismerni, hogy ma rossz napod van, rendben?” – mondta Sussex hercege. „Arra, hogy ma reggel szomorúan ébredtél, hogy az iskolában voltál és stresszesnek érezted magad, hogy elveszítettél egy szeretett személyt a családodból, és nem tudod, kihez fordulj, vagy kinek mesélj. Ezek a dolgok elhitethetik veled, hogy ezekről beszélni sem érdemes” – majd hozzátették, hogy azért jöttek, hogy elmondják, „ez nem így van”.

Meghan Markle így folytatta: „Megtiszteltetés számunkra, hogy az első nigériai látogatásunk mindnyájatokkal itt lehet. Hiszünk bennetek, hiszünk a tanáraitokban, és hiszünk abban, hogy képesek vagytok megosztani a történeteiteket, és legyetek őszinték egymással, nem kell csendben szenvedni” – ezután a mentális egészség fontosságáról beszélt Sussex hercegnéje.

Tavaly Meghan Markle és Harry herceg Archewell Alapítványa bejelentette, hogy a GEANCO Alapítvánnyal együttműködve tanszereket és menstruációs termékeket adományoznak fiatal nőknek Nigériában. Továbbá az alapítvány teljes körű tandíjat, orvosi ellátást, valamint szociális és érzelmi támogatást nyújt a terrorizmus és a nemek közötti egyenlőtlenség fiatal női áldozatainak az országban.

Forrás: People.com, Fotó: Getty Images