Valójában ezért nem akar találkozni Károly király ritkán látott fiával, Harry herceggel

2024. május 09.
Az elmúlt hetekben már számos spekuláció látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy Károly király vajon miért nem szeretne Harry herceggel találkozni. Egy szakértő szerint a királynak jogos az aggodalma.
Ezért nem találkozik Károly király Harry herceggel

Harry herceg a napokban visszatért szülőhazájába, az Egyesült Királyságba. A nagy visszatérés kapcsán szinte mindenki azt találgatta, hogy Sussex hercege vajon megragadja-e az alkalmat, hogy találkozzon ritkán látott családtagjaival. Harry herceg nem titkolta, hogy londoni útja során szeretné meglátogatni édesapját, azonban nemrég nyilvánvalóvá vált, hogy Károly király zsúfolt programja nem teszi lehetővé, hogy találkozzon régen látott fiával. Harry szóvivője ekkor azt mondta, hogy a sussexi herceg reménykedett az édesapjával való találkozásban, azonban természetesen megérti, hogy a Károly király a kötelezettségeihez igazítja napirendjét. 

Talán mégsem a feszített időbeosztás az oka? 

Habár Károly király a sűrű napirendjét hozta fel indoknak, egy királyi szakértő a Mirrornak úgy nyilatkozott, miszerint Őfelsége valójában attól fél, hogy rögzítenék fiával való beszélgetését. Tom Quinn királyi szakértő azt állítja, hogy a király azzal viccelődött, miszerint ha találkozott volna fiával, Harry herceggel, valakinek meg kellett volna bizonyosodnia arról, hogy nem készít felvételt. 

„Amikor Károly meghallotta, hogy fia visszatér az Invictus Játékokra, azzal viccelődött, hogy először át kell kutatnia, nehogy felvegye a beszélgetésüket” – állítja a szakértő, majd hozzátette: „Persze ez valamilyen szinten nem csak egy tréfa.”

Quinn azt is fejtegette, miszerint a palota attól is fél, hogy mi történik akkor, ha Meghan úgy dönt, hogy kiad egy emlékiratot. A jelek szerint Harry elvetette egy második könyv gondolatát, azonban félő, hogy nemsokára Meghanre kerül a sor. 

„Károly király most attól tart, hogy bármi, amit a fiának mond, egy Meghan által írt könyvbe kerülhet.”

Károly király nem olyan régen kétségbeesetten könyörgött, hogy láthassa unokáit, azonban Meghan Markle ennek ellenére sem szerette volna elvinni a kis Archie-t és Lilibetet az Egyesült Királyságba. 

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images