Ezért nem kiabál soha a gyerekeivel Katalin hercegné

2024. július 19.
A brit királyi család gyereknevelési módszereit természetesen egy sor szigorú szabály tarkítja. Napjainkban viszont már Katalin hercegné és Vilmos herceg háztartásában sem csak a makulátlan modor átadása az elsődleges cél – praktikáik közül néhány akár számunkra is hasznos lehet.
Katalin hercegné gyereknevelés

A brit királyi családban a gyereknevelés hagyományosan előtérbe helyezi a protokoll és a tradicionális nevelési módszerek fontosságát. Ehhez Katalin hercegné az angliai Norland College elit dadusképző intézetének dadái közül választotta ki gyerekei mellé a legmegfelelőbbet. Ez az intézmény a szakma legrangosabb – és persze legdrágább – szakembereit neveli ki.

Katalin hercegnének és Vilmos hercegnek a nevelővel karöltve egy sor szigorú protokollt kell betartania, amelyeket átadnak a 10 éves György hercegnek, a 9 éves Sarolta hercegnőnek és a 6 éves Lajos hercegnek. A királyi triót a szülők, valamint a Norland egyik dadája, Maria Teresa Turrion Borrallo neveli, aki 2014-ben csatlakozott a családhoz. 

A Norland képzésének egyik kiemelt eleme, hogy miként kell korlátozniuk a dadáknak a gyerekek viselkedésére adott érzelmi reakciókat. Az intézet egyik dajkája és a The Sleep Mums podcast vendége, Sarah Carpenter elárulta: „Egy Norland dadus számára a kiabálás vagy a hangunk felemelése a gyereknevelés során tilos, mivel ez nem teszi lehetővé, hogy a gyerekek erősnek és támogatva érezzék magukat.”

Victoria Murphy, a brit királyi családra specializálódott újságíró az ABC Newsnak pedig így nyilatkozott: „A dadákat mindenre megtanítják a defenzív vezetéstől kezdve a biztonsági kérdéseken át egészen addig, hogyan kell gondoskodni egy leendő királyról vagy királynőről”.

Katalin hercegné nem ismer tréfát a gyereknevelésben: György herceg láthatóan komfortosan érzi magát dadusa környezetében

Katalin hercegné nem ismer tréfát a gyereknevelésben: György herceg láthatóan komfortosan érzi magát dadusa környezetében

Az nem újdonság, hogy Katalin hercegné ódzkodik a kiabálástól. Állításuk szerint sem egymással, sem a gyerekeikkel szemben nem emelik fel a hangjukat, de azt sem tűrik, ha a három testvér egymáshoz szól tiszteletlenül és a kelleténél hangosabban. Ha mégis kiabálás következik be, az érintetteknek a „beszélgető kanapén” kell, hogy közösen megoldják a konfliktust és közös nevezőre jussanak – és főként, megnyugodjanak.

Ez a „rosszcsont lépcső” királyi alternatívája a gyereknevelésben: legfontosabb szerepe, hogy lehetőséget adjon a gyerekeknek érzelmeik kibontakoztatására.

Fotók: Getty Images Forrás: Mirror