Kiderült, hogy Erzsébet királynő miért nem volt Fülöp herceg mellett a halála pillanatában

2024. augusztus 28.
A hírek szerint Erzsébet királynő férjével volt a halála pillanatában, azonban egy királyi szerző szerint ez nem egészen így történt. Azt mondja, hogy a királynő nem ért oda időben férje ágya mellé.
Kiderült, hogy Erzsébet királynő miért nem volt Fülöp herceg mellett a halála pillanatában

A II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg közötti szeretet sokak számára irigylésre méltó, ugyanakkor iránymutató is lehet. Egy olyan korszakban találtak egymásra, amikor még hosszan leveleztek egymással a szerelmesek, és amikor valamiféle mesébe illő módon, Erzsébet úgy megmakacsolta magát azt illetően, hogy ki legyen a férje, hogy az édesapjának nem volt más választása, mint beadni a derekát.

Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg 2021. április 9-én, 99 éves korában hunyt el. Akkoriban a Buckingham-palota közleményben tárta fel, hogy Fülöp a windsori kastélyban halt meg. Egy királyi szerző azonban nemrég betekintést nyújtott Edinburg hercegének halála körülményeibe. Az információk szerint sajnos Erzsébet királynő nem volt jelen férje utolsó pillanatainál. 

„A hírek szerint a királynő a férje ágyánál volt, amikor meghalt, de valójában nem hiszem, hogy ez így történt” – írja könyvében Gyles Brandreth, aki közel állt a királyi házaspárhoz. 

„Edinburgh hercege kórházi ágyban feküdt, amelyet a windsori kastélyban állítottak fel. Aznap reggel egy nővér segítségével ment ki a fürdőszobába” – kezdte a szerző. Brandreth szerint Fülöp halála viszonylag gyorsan bekövetkezett, így Erzsébet királynőnek nem volt elég ideje arra, hogy láthassa férjét a halála előtt. 

„Amikor visszatért, azt mondta, hogy egy kicsit szédül, így segítséget kért, hogy vissza tudjon feküdni az ágyba. Az ápolónőt, a herceg inasát és a királynő inasát hívta segítségül, azonban meghalt, még mielőtt a királynőt hívhatták volna.” 

A hírek szerint Erzsébet ekkor még a másik szobában aludt, így csak akkor hívták, amikor az orvos már megállapította Fülöp halálát.

Forrás: Marie Claire Fotó: Getty Images