Vilmos és Harry újra találkoztak, de ennél távolságtartóbbak nem is lehettek volna egymással

2024. augusztus 30.
Vilmos és Harry herceg szerdán részt vett nagybátyjuk temetésén, így idén először kerültek egy légtérbe a folyamatos viszályuk közepette.
Harry herceg Vilmos herceg brit királyi család családi viszály

Harryhez közel álló források jelezték, hogy a sussexi herceg nem fog részt venni a norfolki Snettishamban tartott szertartáson az Egyesült Királyságban fennálló biztonsági aggályaira hivatkozva. A herceg azonban titokban Los Angelesből odarepült, hogy részt vehessen a temetésen.

Sokan reménykedtek benne, hogy a testvérek megenyhülnek egymás iránt. Ennek ellenére a résztvevők szerint „távolságtartónak” tűntek, nem beszéltek egymással, és „külön ültek a St. Mary’s Church hátsó részében, miután nagyon diszkréten érkeztek”. Ám nemcsak Harry és Vilmos kapcsolata van romokban, de a sussexi herceg és a teljes brit királyi családé is.

A múlt hónapban elhunyt Lord Fellowes felesége Lady Jane Spencer volt, Harry és Vilmos édesanyjának, Dianának a húga, és a néhai hercegné magántitkára.

A fagyos találkozón a feszültséget minden bizonnyal tovább fokozta Harry kiadójának e heti bejelentése, miszerint új kiadásban ismét megjelenik a herceg maróan gúnyos hangvételű memoárja, a Spare (Tartalék). Ez valószínűleg fokozni fogja a Harry és családja közti konfliktust, hiszen a kötetben a herceg olyan állításokat írt le, mint például hogy annak idején Vilmos herceg egy különösen heves veszekedés során egy kutyatálra lökte őt, amely összetört.

Az elmúlt néhány hónapban felmerült a kérdés, hogy Harry herceg – a király rákdiagnózisának és a folyamatos családi feszültségeknek a fényében – vajon új fejezettel bővíti-e a papírkötéses kiadást.

A testvérpár utoljára a király koronázásán volt együtt – több mint egy évvel ezelőtt. Akkor azonban külön ültek, és nem készült róluk közös kép. Ezt megelőzően utoljára a néhai királynő 2022-es temetésén szerepeltek együtt. Harry és Vilmos alig beszélt egymással azóta, hogy Sussex hercege és hercegnéje elhagyta az Egyesült Királyságot az Egyesült Államokba, és felhagyott a királyi kötelességekkel.

Forrás: DailyMail, fotó: Getty Images