Ez az oka annak, hogy Harry soha többet nem akar visszatérni a királyi családba

2024. február 27.
Harry állítólag hajlandó ideiglenesen segíteni a rákbetegsége miatt kezelés alatt álló apjának a feladatai ellátásában, de nem valószínű, hogy ez sokáig tart.
Ez az oka annak, hogy Harry soha többet nem akar visszatérni a királyi családba

Amikor Harry herceg és Meghan Markle búcsút mondtak hivatalos királyi feladataiknak, úgy tűnt, nincs visszaút számukra. Pláne, hogy később még egy Oprah-interjúban, egy Netflix-sorozatban és Harry memoárjában is bírálták a királyi családot.

Most úgy tűnik, a család mégis igényli a segítségüket, mert jelenleg nem mindenki tudja ellátni a feladatát. Az uralkodót rákkal kezelik, ezért lemondta nyilvános szerepléseit. Azonban van valaki, aki átmenetileg helyettesíteni tudná őt: Harry állítólag hajlandó lenne betölteni a királyi szerepet, amíg apja kezelés alatt áll, és azt mondta barátainak, hogy élne is egy ilyen lehetőséggel.

A Good Morning America című műsorban adott tévéinterjúban azonban tavaly Harry egészen mást mondott, amikor a visszatérésről kérdezték: „Nem. Nem hiszem, hogy ez valaha is lehetséges lenne.”

Az elutasító vélemény oka pedig egészen meglepő: „Még ha van is megállapodás köztem és a családom között, van egy harmadik fél, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy ez ne legyen lehetséges. Nem akadályoz meg minket abban, de túlélhetetlenné teszi.”

Egyes jelentések szerint viszont Harry nem kaphat ideiglenes szerepet a királyi családból való kilépése után, amin még Károly betegsége sem változtat. Állítólag Vilmos herceg is arról beszélt a barátainak, hogy nincs esély arra, hogy testvére visszatérhessen hivatalos királyi feladataihoz.

A walesi herceget ugyanis annyira feldühíti öccse „folyamatos támadása a monarchia ellen”, hogy blokkolja Harry visszatérésre irányuló kérelmét. A Vilmoshoz közel álló források szerint maga a trónörökös lenne az, aki szükség esetén több feladatot vállalna magára.

Forrás: Mirror, Fotó: Getty Images