Virtuális leckék boldogságból, a világ legboldogabb embereitől

2020. május 16.
Finnország a boldogság bajnoka. A skandináv országot már három éve nem tudják letaszítani az ENSZ által készített boldogságrangsor első helyéről. Ki más tudná így hát jobban elmondani, mi a boldog élet titka, mint maguk a finnek?

Még 2019-ben indult útjára a Bérelj egy finnt! (Rent A Finn!) program, amelynek az volt a lényege, hogy a Finnországba látogatók számára felajánlották, hogy egy helyi lakos társaságában fedezhetik fel az országot, és első kézből tapasztalhatják meg, mi a finnek boldogságának titka. A koronavírus-járvány miatt ezt a programot adaptáláták a mai helyzetre, így virtuálisan kérhetünk magunknak egy finn idegenvezetőt.


A program május 15-én indult öt élő, egyórás adással. Minden egyes bejelentkezés a finn boldogság kulcsterületeire kalauzol el minket a testmozgástól az ételekig, a pihenéstől a szabadidő eltöltéséig. Mivel a program lényege ugyanaz maradt, így finn emberek tartják mindegyik bejelentkezést a Facebookon, majd szívesen válaszolnak kérdésekre is az Instagramon keresztül.

Korántsem biztos persze, hogy ettől a pár előadástól automatikusan rábukkanunk a boldogság Szent Gráljára a saját életünkben, ám legalább virtuálisan elutazhatunk Finnországba. Az pedig már maga egy kis boldogság. 

Olvass tovább!

Forrás: The Lonely Planet
Fotó: Unsplash