Covid-státuszt ellenőrző eszközt vezetne be az Airbnb

2021. február 14.
Egy új eszköz segíthet a lakástulajdonosoknak, hogy megbizonyosodjanak róla, vendégeik teljesen egészségesek, mielőtt beköltöznének a szállásra.

A Health Safety Attention (Egészségbiztonsági Elővigyázatosság) nevű eszköz lehetőséget adhat az Airbnb-n hirdető lakástulajdonosoknak, hogy tanúsítványt kapjanak vendégeiktől arról, nincsenek koronavírusos tüneteik, és tudomásuk szerint nem találkoztak fertőzött emberrel. Idővel pedig, amikor már szélesebb körben megtörténik az emberek beoltása, arra is alkalmas lesz, hogy a Covid-tesztekkel és vakcinációval kapcsolatos információkat is szolgáltasson a potenciális vendégekről

airbnb-covid-biztonsag-eszkoz

Jelenleg Amerikában, a Járványügyi Központ és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) irányításával tesztelik az eszközt. „Egyelőre nem határoztunk meg céldátumot, amikor világszerte elkezdjük használni, de Amerika mellett más országokra és régiókra is kiterjesztjük a tesztelést, ahogy a turizmus beindul” – mondta az Airbnb szóvivője, aki azt is hozzátette, hogy az eszköz a vendégek Covid-státuszában beálló változásokról azonnal értesítést küld a lakástulajdonosoknak.

Nem ez az eszköz az első olyan,a mellyel az Airbnb védeni próbálja a közösség biztonságát. A járvány kirobbanásakor ötlépcsős takarítási programot (Enhanced Clean Initiative) állítottak össze, az oldalukon megjelenő ingatlanoknál pedig láthatóvá tették, melyik lakáskiadók azok, akik az új, fokozottabb tisztasági protokoll szerint takarítják a lakásokat. Bár a program eredetileg önkéntes volt, az Airbnb 2020 novemberében kötelezővé tette a lakáskiadóknak. Aki nem vállalta az új higiéniás előírások betartását, annak hirdetését eltávolítják az oldalról.

Mivel az Airbnb nem akarja, hogy a vendégek amiatt ne mondják vissza a foglalásukat – annak ellenére se, hogy tüneteket tapasztalnak magukon –, mert anyagi veszteségi érné őket, a beköltözés előtt bármikor visszamondhatják a koronavírus-fertőzés miatt a foglalást teljes pénzvisszatérítés mellett.

Forrás: Insider Fotó: Unsplash

Olvastad már?