3 csodaszép tengerparti város, ami autóval 6 óra alatt elérhető

2022. július 02.
Ne ess kétségbe, ha csupán pár napra tudsz elszakadni a munkádtól, hiszen akár pár órányi vezetéssel egy lenyűgöző tengerparton találhatod magad.

A több hónapig tartó nyári vakációkat sajnos a diákéveinkkel maguk mögött hagytuk és felnőtt fejjel alaposan be kell osztanunk a szabadnapjainkat – ezért könnyen előfordulhat, hogy végül mindössze egy hosszú hétvégére tudunk elutazni a legforróbb hónapokban. Aggodalomra azonban semmi ok, ugyanis számtalan olyan tengerparti üdülőhely akad Európában, ahová alig hat óra alatt elérhetünk Magyarországról autóval.

Rovinj

Ez a megoldás a pénztárcádat is jobban megkímélheti, mint egy utolsó pillanatban vásárolt repülőjegy, ráadásul így semmihez sem kell alkalmazkodnod az indulást, továbbá a visszautat illetően – és amellett, hogy a nyaralóhelyen szabadabban közlekedhetsz, még a környező városokat is könnyedén felfedezheted. Egyszóval, vedd a kezedbe a kormányt, pontosabban az irányítást! A listánkon három, pár óra alatt megközelíthető úti célt is találhatsz, ahol kiszakadhatsz a szürke hétköznapokból a vízparton relaxálva.

Portorož (Szlovénia)

Mennyi idő alatt éred el Budapestről? 5 óra 31 perc alatt.

Portorož

A szlovén Riviéraként is emlegetett Portorož ideális lehet, ha éppen egy baráti vakációra készülsz, hiszen a város nem tartozik a legcsendesebb üdülőhelyek közé: szórakozóhelyek, kaszinók és bárok sokasága várja az ideérkezőket. Az estéket Szlovénia (kivételesen) homokos tengerpartján, a Central Beachen pihenhetjük ki a napernyőnk védelmében. A szerelmesek ellátogathatnak a romantikus hangulatáról híres Piranba is – mivel alig pár kilométerre fekszik Portorožtól.

Rovinj (Horvátország)

Mennyi idő alatt éred el Budapestről? 5 óra 58 perc alatt.

Rovinj

A történelem szerelmeseinek Rovinj városát ajánljuk, hiszen máig hűségesen őrzi a múlt nyomait – ezért is nyilvánították kulturális műemlékké. A főterén található óratorony például arra emlékezteti az idelátogatókat, hogy Rovinj egykor a Velencei Köztársasághoz tartozott, mivel az épületet még most is egy szárnyas oroszlán, vagyis Velence címere díszíti. De okkal futhatunk bele számtalan magasra épített lakóházba is: ezeket a 18. században bővítették ki több emelettel, amikor sokan ide menekültek egy tomboló pestisjárvány elől. Bár aligha van hangulatosabb helyszín Horvátországban a múltidézésre, azért nem felejtkezhetünk el a vízpartjáról sem, ahol lógathatjuk egy kicsit a lábainkat az óvárosban tett séták után.

Bibione (Olaszország)

Mennyi idő alatt éred el Budapestről? 6 óra 14 perc alatt.

Bibione

Bibione hosszú évek óta az egyik legnépszerűbb üdülőhely a magyar turisták körében – méghozzá nem véletlenül. Amellett, hogy gyorsan megközelíthető, tökéletes választás az egész család számára. Sőt, még a négylábú kedvencünket sem kell otthon hagyni, hiszen a város egyik strandja, a La spiaggia di Pluto kutyabarát. Ha gyerkőcökkel érkezünk, érdemes átruccanni a közelben lévő Lignanóba is, ahol a Punta Verde Állatparkban több mint ezer állatfajt megcsodálhatnak a legkisebbek.

Fotó: Getty Images

Még mindig nem tudod, hova utazz?