Nyári szépségújdonságok, amikről nem akarsz lemaradni

2024. június 04.
Nyári szépségújdonságok terén idén sincs hiány. Mi most a legizgalmasabb arc- és bőrápolási termékeket és a hajápolási szektor izgalmas, itthon még talán sokak által nem ismert szereplőit mutatjuk be.
nyari-szepsegujdonsagok

Nyáron az arcápolás különösen fontos, hiszen a napsugárzás és a hőség extra kihívásokat jelenthetnek a bőr számára. Ilyenkor a szépségmárkák sorra jönnek ki a június-július-augusztusi arcápolási rutinhoz könnyen alkalmazkodó nyári szépségújdonságokkal. Előtérbe kerülnek a könnyű formulák, emulziók, a napvédelmet, pigmentfoltok elleni kezelést és ránctalanítást ígérő termékek.

Könnyed, de hatékony táplálás

A könnyű, nem zsíros formulák már csak azért is a legideálisabbak, mert ezek gyorsan felszívódnak és nem nehezítik el a bőrt. Népszerűek a nyári szépségújdonságok között a hialuronsav szérumok – hiszen kiváló hidratálók, nem zsírosak –, és a gél alapú hidratálók is, amelyek frissítenek és nem tömíti el a pórusokat. A fényvédelem kiemelten fontos a nyári hónapokban, így a széles spektrumú fényvédők is szépen fogynak, itt legalább SPF 30-as védelmet biztosító indulót válasszunk.

A nyári hőség és fokozott napsugárzás gyorsíthatja a bőrünk öregedését, ezért fontos a megfelelő anti-aging ápolás, de ugyanígy elsőrendű sokaknál – főleg, ha hajlamosak rá – a pigmentfoltok megjelenésének kivédése, esetleg kezelése.

Nivea Q10 Anti-Wrinkle Expert Kettős Hatású szérum
A nyár egyik legnagyobb durranásának igérkezik formula fronton az arcápolók között a Nivea újdonsága. A komoly szakértelemmel megalkotott kettős szérum hatékony anti-age összetevőket tartalmaz, köztük a tiszta Q10 koenzimet mégpedig a termékeik közül a legmagasabb koncentrációban - tényleg hatákony ránccsökkentést ígérve a mély ráncok esetén is. Emellett az innovatív GLYCOSTOP® összetevő is giga tapsot érdemel, amely segít megvédeni a bőrt a glikációs károsodástól és az új ráncok kialakulásától. Alkalmazd naponta kétszer tiszta bőrre, és élvezd a feszesítés és bőrszépítés terén kifejtett hatását
Biojuve kondicionáló arclemosó
Az élő mikróbákon alapuló technológia erején alapuló formulákkal nemrég itthon bemutatotkozott márka bár még új a magyar piacon, de annál izgalmasabb szereplő, amely egyedülálló megközelítéssel nyúl a bőr szépségének, egészségének fenntartásához, visszaállításához. Zseniális termékeket állítottak csatasorba, amelyek közül mi most - a nyár kapcsán - az arclemosót állítottuk középpontba, de ugyanilyen izgalmas lehet a szépségújdonságra vadászóknak a Biojuve kétkomponensű élő mikrobiom szérum és aktiváló permet, amely az arc és a nyak szépítésében alkot nagyot. Amennyiben pedig a bőrünk javításában, helyreállításában és megfiatalításában kiemelkedően teljesítő arcápolót keresünk, akkor mindenképp érdemes megismerkednünk a márka mikrobiom támogató szérumával és a hidratáló arckrémjével is.
Antipodes Supernatural SPF50+ Ceramide Silk fényvédő krém
100%-ban természetes eredetű cinkes fényvédő arcra, széles spektrumú UVA és UVB SPF50+ védelemmel. Minden bőrtípusra bevetheted, mindezt úgy, hogy fehér szín vagy zsíros érzet maradna utána. Egyszerre számos fronton teljesít nagyot: precíz fényvédelem, illatanyagmentes formula, ragyogó bőr - mind-mind pipa. Könnyedén beilleszthető akár sminkelési rutinodba is.
Kiehl\'s Calendula Skin-Soothing & Stabilizing emulzió
Éppen időben érkezett, egyenesen a nyár elejébe toppanva a márka sokat ígérő és teljesítő új emulziója. Ideális az érzékeny és bőrhibákra hajlamos zsíros bőr kezelésére: akár 24 órán át segít a bőr kiegyensúlyozásában és akár másfélszer csökkenti a bőrhibák kialakulásának gyakoriságát. Mindezek mellett szuper gyorsan felszívódik a bőrbe, és könnyed, folyékony textúrával rendelkezik, hogy hatékonyan juttassa el az összetevőket a bőrbe. Ideális nyári kedvenc, amely azonnal csökkenti a bőrpírt.
Eucerin Anti-Pigment Duál szérum
A kettős hatású szérum thiamidollal és hialuronsavval megerősítve érkezett meg épp időben a kánikula és a nyár beállta előtt. Nem kevesebbet ígér, mint azt, hogy hatékonyan csökkenti a sötét foltokat, emellett pedig újbóli kialakulásukat is megakadályozza. Ha olyan új kedvencet keresel a napi rutinodba, amely tényleg újjávarázsolja a bőr megjelenését, érdemes kipróbálnod, ahogy a vele együtt bemutatkozott Eucerin Anti-Pigment szemránckrémet is.
Lancaster Sun Perfect ragyogást fokozó fényvédő krém SPF30
Amennyiben sugárzó barnaságra és mindemellett egyenletes bőrszínre vágyunk, a Lancaster legújabb, nőknek kifejlesztette fényvédője megadja ezt. A kompromisszummentes barnaságot és a bőrük fiatalságának megóvását egyszerre pipálhatjuk ki, ha ezt a kecses, elegáns tubusban bemutatkozó fényvédőt választjuk napi társunknak a nyári szezonban (is). Gyönyörű fényt ad a bőrnek, véd a káros napsugaraktól és az öregedés jeleitől, ugyanakkor segít sugárzó és egyenletes bronz színt elérni.

Hajápolás a maximumon

A nyári hónapokban a napsugárzás, a sós víz és a klóros víz hatásai károsíthatják és kiszáríthatják a hajunkat, így a hajápolási rutinban kiemelt szerepe van a megfelelő sampon kiválasztásának, a fényvédelemnek, ahogyan az olajakat és természetes olajakat tartalmazó hajápoló formuláknak is.

A nyáron általában gyakoribb hajmosás miatt érdemes olyan sampont választani, amely gyengéd és hidratál, vagyis védi a hajat a kiszáradástól. Használhatunk mellette UV-védő spray-t a hajunkra, de a kalap vagy kendő is hatékony fizikai védelem a hajszálaknak. A hajolajok szuper fontosak nagy melegben – a nyári szépségújdonságok között is szerepelnek közülük szép számmal. Segítenek megőrizni a haj hidratáltságát és fényét, közülük is a legnépszerűbbek az argánolaj, a kókuszolaj, a jojobaolaj.

Dove Long & Radiant sampon hosszú fénytelen hajra
A nyár egyik legforróbb hajproblémáját kezeli a Dove hármas újdonságsorozatának egyik tagja, amely a gyönyörű, ragyogó és élettel teli hajért tesz egészen sokat. A biotint és vitaminokat tartalmazó vegán formula táplálja és erősíti a hosszú, fénytelen hajat a hajtövektől a hajvégekig, így hozzájárulva a felhőtlen nyaraláshoz. Amennyiben tudjuk, hogy a hajunk fényére a nyári, környezeti elemekkel terhelt időszak negatívan hat, érdemes előre felkészülnünk a kihívásra. Ha pedig extra hidratálásra vágyunk a hajmosáskor - a Dove samponja és hajbalzsamja aloe verával és rózsavízzel, szulfátmentes verzióban szépen megadja mindezt.
Bb.Hairdresser Invisible Oil Heat/UV Protective Primer
Az ikonikus, hullámokat varázsoló Surf Spray-től kezdve a legismertebb, hidratáló hatású Hairdresser\'s Invisible Oil termékcsaládig rengeteg népszerű termékkel startol itthon a Bumble and Bumble, amelyet a szalonokbeli profi fodrászok mellett világszerte milliók is használnak otthon, nap mint nap. A 100%-ban állatkísérlet-mentes márka termékeit a vörös szőnyegre tervezték: olyan sztárok frizurái készültek Bumble and bumble termékekkel, mint Florence Pugh vagy Palvin Barbara. Mi most a márka csúcsdíszének számító Bb.Hairdresser\'s Invisible Oil Heat/UV Protective Primerét mutatjuk be, amely bármely hajápolási rutin legjobb első lépése - hatféle pehelykönnyű olajjal.
Fekkai Brilliant Gloss Hajolaj
Tiszta formula, hatékonyság, kompromisszumok nélkül - szól a márka ígérete, amit szuperpontosan be is tartanak. Az imádnivaló hajtőemelőjük mellett nálunk nagy favorit a szerintünk nyárra kötelező kelléknek számító könnyed, olajos szérumuk. Azonnal csökkenti a sprődség érzését, miközben kétszeres fényt biztosít a hidegen sajtolt organikus olívaolaj és a fügekaktusz kivonat erejével. Minden hajszínen és hajtípuson remekül minden, és amellett, hogy zseniális munkát végez a törékeny hajon, nagyon kevés is elég belőle, anélkül, hogy úgy éreznénk, spórolunk vele. A francia kifinomultságot és az amerikai csillogást egyszerre hozó luxus hajápolási márka egyébként pp újabb nagy lépsét tett itthon. Ugyanis már magyarországi nagykövettel is rendelkezik Czinege Donát személyében. Donát fodrászként - számos televíziós műsor főszereplőjének frizura elkészítőjeként, címlapsztárok, hírességek hajkölteményeinek megalkotójaként – már jó ideje teszteli és használja a FEKKAI magas minőségű termékeit.

Fotó: Getty Images