Ez legyen mindig az első dolgunk, amikor egy új doboz sütőpapírt veszünk elő

2024. augusztus 20.
Sosem gondoltunk volna erre, viszont ez a trükk egészen zseniális! Soha többé nem kell amiatt bosszankodnunk, hogy beszakad a sütőpapír, amikor le akarjuk tépni. Mutatjuk, hogyan működik a közösségi oldalakon terjedő háztartási praktika.
Sütőpapír letépése
  • Hogyan működik a sütőpapír trükk, amit az Instagramon osztottak meg?
  • Mindig ez legyen az első dolgunk ezután, amikor új sütőpapírt bontunk fel!
  • Soha többé nem szakad be a sütőpapír ezzel a konyhai praktikával.

Kevés bosszantóbb dolog történhet sütés közben, mint amikor a sütőpapír beszakad, pont amikor letépnénk, hogy kibéleljük vele a tepsit vagy sütőformát. Még akkor sem mindig egyszerű szakadásmentesen letépni a sütőpapírt, ha a doboznak van fogazott széle. Ez elvileg arra hivatott, hogy levágja nekünk a sütőpapírt, ám még ebben az esetben is beszakadhat, ha nem tökéletes szögben akarjuk letépni.

Persze használhatunk olyan sütőpapírt, ami előre ívekre van vágva, vagy ollóval is elvághatnánk. De mi van, ha tekercses sütőpapírunk van csak éppen? Mutatjuk, a közösségi oldalakon mennyire pofonegyszerű ötlettel oldották meg a bosszantó helyzetet.

Zseniális trükk a sütőpapír letépéséhez

Az Instagramon osztotta meg egy felhasználó az azóta már több ezer felhasználó által megosztott trükköt a sütőpapír megfelelő használatához. Csak azt nem értjük, hogyan nem jöttünk rá eddig korábban, hogy teljesen rosszul tépjük le!

Mit kell tennünk ahhoz, hogy soha többet ne szakadjon a sütőpapír, amikor letépjük? Egyszerűen fordítsuk át! A dobozban általában úgy helyezik el, hogy az a fele van felül, amit a tepsiben is felülre kell tennünk. Ez a probléma. 

Ha átfordítjuk a sütőpapírt, úgy tudjuk kihúzni, hogy nem lefelé, hanem felfelé forog. Ezáltal letépni is sokkal könnyebb lesz, amikor leszorítjuk a doboz tetejével. Mérjük le, mekkora nagyságú sütőpapírra van szükségünk, húzzuk ki, tartsuk egyik kézzel a dobozt, a másikkal pedig tépjük le a sütőpapírt. A végeredmény mindig tökéletes és szakadásmentes!

Fotó: Unsplash