Három rossz szokás, amivel őrületbe kergeted a körmösödet

2024. szeptember 20.
Tagadhatatlan, hogy a manikűr-pedikűr különös módon intim jellegű. Gondolj csak bele: Lényegében egy idegen fogja a kezed és/vagy a lábad hosszabb időn keresztül, ezért bizonyos értelemben igényel egyfajta bizalmi kapcsolatot is. De belegondoltál már abba, vajon mi az, amit nehezen viselnek a körmösök a vendégeikben?
Manikűr pedikűr rossz szokások
  • A késést senki nem díjazza. A maníkűrösök sem. 
  • Ha manikűrözés közben mobilozol, nemcsak a körmösöddel, de magaddal is kiszúrsz.
  • A körmösöd nem gyógypedikűrös: higgy neki, ha valamit nem vállal és podiáterhez irányít.

Ahogy Jin Soon Choi, a JINsoon Nails neves körömművésze és alapítója mondja: „Az ügyfeleink túlnyomó többsége csodálatos, kedvességük és megbecsülésük teszi élvezetessé a munkánkat. Van azonban néhány olyan eset, amely kevésbé kellemes, és kihívást jelenthet”.

Lássuk, mivel tudod kiborítani a manikűrösödet!

1. vétség

Az első vétség egyben az egyik leggyakoribb is: késve jelenik meg az időpontjáról, és nem szól semmiről. „Ez nem tisztességes a manikűröseinkkel szemben, és az üzletre nézve is káros. Előfordul, hogy az ügyfelek későn érkeznek, amiről még csak nem is szólnak nekünk, majd felháborodnak, amikor nem tudunk végezni a kért szolgáltatással – hiszen a következő, időben érkező vendéget nem várakoztathatjuk meg más hibájából” – mondja Jin.

Mit tegyél helyette? Még ha csak néhány percet késel is, jobb, ha előre odatelefonálsz vagy írsz egy üzenetet, hogy mikor érkezel meg, mintha csak beesnél többperces késéssel a szalonba anélkül, hogy értesítést adnál. Egyrészt, ez így tiszteletteljes, másrészt a körmös így még meg tudja nézni, hogy belefér-e minden kért szolgáltatás az időbe, vagy ki tudja találni, hogyan pótolhatja a kiesett időt.

2. vétség

A telefonodat nyomkodod manikűrözés közben. Lehet, hogy nem haverkodni mész a körmöshöz, de attól még elég udvariatlan dolog rá sem hederíteni. Ráadásul zavaró is: elég nehéz mozgó ujjakra egyenes vonalakat húzni. Arról nem is beszélve, hogy a telefonodon általában olaj és por van, ami a lakkba is belekerülhet.

Mit tegyél helyette? Gondolkodj előre: ha fontos SMS-t vagy e-mailt kell küldened az időpontod alatt, próbáld meg megtenni, mielőtt a manikűrös elkezdi a körmeidet lakkozni.

3. vétség

Megkérni a manikűröst, hogy ápolja a benőtt körmöket vagy a súlyos bőrkeményedéseket. „Szeretnénk, ha mindenki megértené, hogy bár engedéllyel rendelkező manikűrösök vagyunk, nem vagyunk orvosok” – mondja Jin. „Persze, a benőtt lábkörmök apróbb benövéseit gyakran képesek vagyunk kezelni, de a súlyos eseteket mindig podiáterrel (gyógypedikűrös) kell megnézetni. Fontos, hogy az ügyfelek megértsék ezt, és ne haragudjanak ránk, amikor azt tanácsoljuk, hogy ilyen problémák esetén forduljanak orvoshoz” – teszi hozzá.

Mit tegyünk helyette? Higgyen a manikűrös szavának. Ha valamit nem akar ápolni, bízz benne és hidd el, hogy annak jó oka van. Először is, nem akarnak úgy kezelni, hogy nem értenek hozzá, ráadásul mindenféle állami engedélyezési és biztonsági irányelvek vannak érvényben az ilyen jellegű kezelések tekintetében, amelyekről a legtöbben nem tudnak.

Forrás: PureWon, Fotó: Getty Images