Ez a sminkárnyalat a legmutatósabb 40 felett

2024. október 04.
Az, hogy milyen sminkárnyalat mellett döntünk egy-egy sminktermékből, akár éveket is fiatalíthat vagy öregíthet rajtunk. Mutatjuk, hogy mi az egészséges ragyogás titka 40 felett szín, tónus és textúra terén..
smink-40-felett

Ma már szerencsére rengetegféle sminkterméket kínálnak a gyártók különböző korosztályok és azok specifikus bőrigényei számára. Míg ma már nem probléma kifejezetten pattanásos, zsíros bőrű tinik számára megtalálni a tökéletes dekorkozmetikai termékeket, addig ugyanígy nem szűkölködünk az érettebb, 40 feletti korosztály bőrigényeinek megfelelő smink- és ápoló termékekben és textúrákban.

@nikkimakeup_

Mother of the bride makeup with beautiful @Milena #motherofthebride #grandmotherofthebride #weddinglook #aginggracefully #maturemakeup #nikki_makeup

♬ BIRDS OF A FEATHER sped up – Lilly 🎃

Balzsamok és krémek előtérben

Nem véletlen, hogy a sminkelő 40 feletti nők körében nagy favoritok alapozótextúrák terén a krémek és a balzsamok. Ennek okát főleg az életkori sajátosságokban kereshetjük. Ebben az életszakaszban ugyanis a bőrünk egyre szárazabbá válik, a dehidratáltság problémájára pedig az említett termékek adják a legkellemesebb választ. A krémek és a balzsamok jóval több nedvességet ígérnek a száraz bőr számára.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Monika Blunder (@monikablunder) által megosztott bejegyzés

„Blunder Cover például bőrpuhítóként ideális abban az esetben, ha a bőrünk már nem olyan feszes, telt, mint egy 20 évesé. Alaposan hidratálja, kisimítja a finom, apró ráncokat és harmatosabb felületet biztosít” – magyarázza Monika Blunder sztársminkes a maga fejlesztette termékről, hozzátéve, hogy a folyékony krémes pirosító szintén jó megoldás sminkhez 40 felett.

Az érett bőrre a Bobbi Brown palettáján is akadnak tökéletes alapozójelöltek, ilyen a népszerű What The Foundation. „A legtöbb hagyományos alapozó nagyon szárítja a bőrt” – meséli Brown. „Még ha a formula folyékony is, gyakran kiszárad és a ráncokba rendeződik, megülve bennük és kiemelve őket. Évekbe telt a What The Foundation kifejlesztése, mert 100 százalékig biztos akartam lenni abban, hogy a formula felvitel után sem szárad ki. Vagyis pont az ellenkezőjét éri el, hidratálja a bőrt és csökkenti a ráncok megjelenését.”

@mommalovesfashionblog

@Jones Road Beauty Miracle Balm 🫶🏻 Skin care + moisturizer in 1! With a dewy, natural, healthy glowy Tint! Love it especially for those days where you don’t want to wear so much makeup! #makeuptutorial

♬ original sound – Delia Atenea

 

A Bobbi Brown márkától a Miracle balzsam is csoda a sminkelő 40 feletti nők bőre számára. „Hihetetlenül jól hidratál, és olyan fényt hagy maga után, amellyel élettel telivé teszi a bőrt”. Minden árnyalat remek arányban tartalmazza a pigmenteket, ráadásul nem szimplán sminkalapot biztosít a bőrnek, hanem táplálja az arcbőrt és ragyogóvá teszi a bőrfelszínt.

A legelőnyösebb szín

Ami pedig az ajkainkat és az arcunkat illeti, a mályva lehet a tökéletes választás. Általánosan elmondható, hogy a mályva előnyös döntés az árnyalatok között, ha 40 felett keresünk sminkterméket, vagy egy fiatalító vagy előnyös színt.

„A bőr természetes kipirulását idézi meg, így majdnem úgy néz ki, mint a saját ajak- vagy bőrszínünk, csak sokkal jobban” – mondja Blunder. „Összességében lágyabb megjelenést is kölcsönözhet számunkra 40 felett sminkfronton ez az árnyalat, ez pedig lényegében fiatalosabbá is teszi a bőrünket.”

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

M·A·C Cosmetics Indonesia Market (@maccosmeticsid) által megosztott bejegyzés

„Nagyon előnyös, hiszen ez egy természetes színárnyalat. Így azokon az ajkakon, amelyekben természetesen is van egy kis lila, sminkmentes arcon is bevethető, hiszen a mályva színárnyalat szépen beleolvad a természetes színeinkbe.”

Forrás: Vogue.co.uk, fotó: Getty Images