Eltemethetjük a fekete szempillaspirált, mutatjuk, mi lesz menő helyette

2024. október 08.
A fekete szempillaspirál dicsőségének végéről csicseregnek a bennfentes madarak a sminkszektorban. Lássuk, valóban leáldozott a nők kedvenc sminktermékének?

Ha egy nőnek felteszik azt a kérdést, melyik a legfontosabb sminkterméke, amelyet mindenképpen használ, mielőtt utcára lép, elég nagy eséllyel a fekete szempillaspirált fogja mondani. Persze vannak korrektor- vagy éppen pirosítófüggő nők is, de a fekete szempillaspirál az, amelynek örök sikerét szinte mindig biztosra vettük. Legyen az dúsító, szempilla-hosszabbító vagy éppen göndörebb hatást ígérő, a fekete szempillaspirál igazi alapdarab a sminktermékek között.

A fekete szempillaspirálok népszerűsége számos okban keresendő. Egyrészt szuper sokoldalú, szinte minden bőrtónushoz és szemszínhez passzol, de a drámai hatás miatt is szeretjük. Klasszikusan elegáns, nőies eredményt ad, és több rétegben, nagyobb drámára játszva kifejezetten kontrasztos lehet vele a sminkünk.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Inez Valencia (@inezzvalencia) által megosztott bejegyzés

Fekete szempillaspirál – megtört egyeduralom

A világ azonban lassan változik, és ha a trendek sűrűjében szeretnénk lenni szépség terén, akkor a TikTok az, ahol egészen friss irányzatokat ismerhetünk meg. Korábban komoly feketeszempillaspirál-rajongók sokaságát láthatjuk olyan sminket készíteni, ahol a hangsúlyt nem csupán a smink másik területére helyezik, hanem kompletten kihagyják a fekete szempillaspirált. Mindez nem elszigetelt jelenség, sokkal inkább a kifutókon, a szépségtrendekben és a szépségszakértők körében is megmutatkozó általános jelenség.

@haileydrewpolk

Full glam no mascara = model off duty chic #makeuptip

♬ original sound – HAILEY DREW

A TikTokon jól ismert Hailey Drew, aki a „full glam no mascara”, vagyis a szempillaspirál-mentes full sminktrend népszerűsítéséről ismert, decemberben egy 36 ezer lájkot begyűjtő videóban mutatta meg tippjeit. A fekete szempillaspirált teljesen nélkülöző tutorialban minden volt, csak éppen pillatuning nem. Csillogó szemhéj, merész szemöldök, ám semmi szempilla-kiemelés… Minderre pedig úgy látszik, van kereslet és érdeklődés.

@coconutcathy

no mascara makeup look @Benefit Cosmetics @Saie @Tower 28 Beauty @Kylie Cosmetics @Haus Labs by Lady Gaga @Hourglass Cosmetics @beaubble #makeup #nomascaramakeup #nomascara #makeuptok #dewyskin #redlip #summerskin #summermakeup #greenscreen

♬ Elevator Music – Bohoman

Az egyik legnépszerűbb keresőszó ugyanis a #nomascara a TikTokon, amely közel 10 millió megtekintéssel dicsekszik. Íme néhány kedvencünk, ha te is kedvet kaptál hozzá!

@poppyrawson1

The no mascara bold lip look, takes 5 minutes and so easy to create!! #boldlip #nomascaralook #nomascaramakeup #boldlipstick #redlip #berrylip #berrylips

♬ original sound – BYNX

@annasarellymakeup

Subiéndome al trend de “No Makeup Makeup” utilizando productos de @L’Oréal Paris …. la base True match Nude plumping tinted Serum es perfecta para dejar la piel jugosa y muy natural y el corrector Radiant Concealer para dar iluminación y vida a la piel #truematch #LorealParisMakeup #publicidad #NoMakeupMakeup

♬ sonido original – Anna Sarelly

 

Forrás: Allure, fotó: Instagram, cherwebbmakeup