Ezzel a módszerrel 10 perc alatt elkészülhetsz reggel

2023. szeptember 14.
Ha egy perccel sem akarod hamarabb elhagyni az ágyat reggel, mint ahogy feltétlenül szükséges, ez az útmutató neked készült. Ugyanis tényleg nem kell több 10 percnél arra, hogy összekapd magad indulás előtt, ha követed.
Reggeli rutin 10 perc készülődés
  • Ahogy újra beindult az őszi mókuskerék, egyre inkább érezzük, hogy húz vissza az ágy.
  • Az útmutatónkkal tényleg 10 perc alatt össze lehet készülni és kilépni az ajtón.
  • Mutatjuk, milyen aranyszabályokat kell betartanunk a gyors reggeli készülés érdekében.

Reggel van. Automatikusan a telefonért nyúlunk, és rájövünk, hogy előző este elfelejtettük beállítani az ébresztőt, így most csak tíz percünk maradt összekészülni villámgyorsan. 

Nyugodjunk meg, valóban lehetséges minden fontos lépést végrehajtani ennyi idő alatt, viszont ehhez szükségünk van egy jól követhető listára és némi tudatosságra. Mutatjuk, mit kell tennünk, hogy soha többé ne kelljen egy perccel sem korábban kelnünk a szükségesnél, tíz perc alatt összekészüljünk reggel és mégis pontosan beérjünk a munkahelyünkre.

1. Arcmosás gyorsan

A leghatékonyabb módja az arcunk menetkész állapotba hozásának, ha jegeljük. Hasznos, ha már van egy nagyobb tál odakészítve, amibe csak vizet engedünk, beleteszünk néhány jégkockát és belemerítjük az arcunkat. Tartsuk addig benne, míg nem érezzük a fájdalmas tűszúrásokat a bőrünkön vagy nem kezdünk pánikolni. A mosakodás után egy puha törölközővel itassuk le a vizet. (Jennifer Aniston is nagy rajongója a reggeli jeges arcmosásnak.)

2. Hagyjuk a zuhanyt

A zuhanyzás biztosan nem része a reggeli rutinnak, ha csak 10 percünk van összekészülni

A zuhanyzás biztosan nem része a reggeli rutinnak, ha csak 10 percünk van összekészülni

Erős késztetést érezhetünk, hogy lezuhanyozzunk, ám ennek most álljunk ellent, különben azzal telik mind a 10 perc, ami a reggeli készülődésre rendelkezésünkre áll. Ehelyett inkább tartsuk a hajkefénket a hideg vizes csap alá, majd ezt futtassuk végig a hajunkon. Ezután kerámia körkefével szárítsuk be villámgyorsan a frizuránkat. Ez nem tart tovább egy percnél – pont elegendő idő a vízforralónak vagy kávéfőzőnek, hogy felforrjon a víz.

3. Felejtsük el a 10 lépéses koreai arcápolási rutint

Azt valószínűleg már ébredéskor sejtettük, hogy itt most nem lesz időnk a sok fázisból álló szépségrutinra. Azért nem kell lemondanunk teljesen bizonyos dolgokról: 

  • gyors szemgél a karikákra
  • hidratáló és fényvédő krém
  • fogmosás
  • szempillaspirál, rúzs

4. Öltözzünk egyszerűen

Hacsak nem raktuk ki este a ruhát, amit fel szeretnénk venni másnap (és miért is raktuk volna?!), ne most akarjunk valami új, izgalmas szettet összeállítani. Ha csak 10 percünk van a reggeli készülődésre, keressünk valamilyen sötétkék – nem fekete! – alsót és lapos talpú cipőt. Ha sietünk, inkább ne viseljünk magas sarkút, könnyebben kibicsaklik a bokánk a rohanásban. Egy blézert is magunkra kanyaríthatunk, egy fülbevaló és már indulhatunk is.

Forrás: The Guardian, fotó: Unsplash, Getty Images