Ilyen egyszerűen még nem sütöttél krémest – Mutatjuk a legjobb receptet!

2024. október 25.
A vendégek biztosan elájulnak ettől a krémestől, pedig olyan végtelenül egyszerű a receptje és elkészítése, hogy akár hétköznapi süteménynek is tökéletes. Mutatjuk, hogy készítsük életünk legjobb krémesét!
egyszerű krémes recept
  • Ha olyan süteményt keresünk, amivel nem kell a konyhában megöregednünk, ez a krémes tökéletes.
  • A krémest mindenki szereti, hiszen senki sem tud ellenállni a roppanós leveles tésztán a pillekönnyű vaníliakrémnek!
  • Olyan ez a krémes, mint a klasszikus francia desszert, csak sokkal könnyebb elkészítenünk!

Ez a krémes recept légies és roppanós tésztán édes vanília krémmel és könnyű tejszínhabbal készül, pont mint a klasszikus francia desszert. Viszont sokkal gyorsabban összerakhatjuk, így akár hétköznapi édességnek is tökéletes!

Miért imádjuk ezt a krémest?

  • Pont olyan, mint a francia krémes Ugyanolyan leveles tésztából készül a tészta, amire ráhalmozzuk a vanília pudingot, és megfejeljük tejszínhabbal. Annyival gazdagítjuk a receptet, hogy meglocsoljuk csokoládéöntettel is.
  • Nagyon egyszerű elkészíteni A krémes receptje lépésről lépésre végigvezet minket az elkészítésen. Nagyon egyszerűen követhető és egyszerű a sütemény elkészítése, így kezdő cukrászok is bátran belevághatnak.

A legegyszerűbb krémes receptje

Hozzávalók a krémeshez

Az édes vanília puding teszi olyan ellenállhatatlanná ezt az egyszerű krémest

Az édes vanília puding teszi olyan ellenállhatatlanná ezt az egyszerű krémest

A tésztához:

  • 1 csésze víz
  • 115 gramm hideg vaj felkockázva
  • ½ teáskanál só
  • 120 gramm liszt
  • 4 nagy tojás

A krémhez és díszítéshez:

  • 224 gramm krémsajt
  • 700 ml tej
  • 2 csomag vaníliapuding
  • 250 ml habtejszín
  • Csokoládészirup ízlés szerint

A krémes elkészítése

  1. A tésztához melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy sütőlapot.
  2. A tészta hozzávalóit – vajat, vizet, sót – egy lábosban kezdjünk el melegíteni. Időnként keverjük meg, míg a vaj el nem olvad. Ezután adjuk hozzá a lisztet. Keverjük erősen a lángról levéve, míg olyan állagú nem lesz, mint a krumplipüré. Ezután tegyük vissza a tűzhelyre és keverjük folyamatosan addig, míg a tészta illata mogyorós nem lesz és elég keménnyé válik, hogy a kanálon maradjon. Ez nagyjából 3-5 perc. 
  3. Tegyük át a tésztát egy konyhai robotgépbe, majd a keverőlapáttal közepes erősségen gyúrjuk addig, míg ki nem hűl 1-2 perc alatt. Ekkor adjuk hozzá egyesével a tojásokat. Mindig várjuk meg, hogy az előző tojást teljesen beledolgozza a gép a tésztába. A végén egy lágy, krémes állagú tésztát kapunk. Ezt oszlassuk el a kivajazott sütőlapon. 
  4. Süssük a tésztát 20-30 percig, míg aranybarna nem lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni, nagyjából 1 óra alatt.
  5. A krémhez főzzük meg a pudingot, majd hagyjuk kihűlni. 
  6. A szobahőmérsékletű krémsajtot verjük fel habverővel robotgépben. Adjuk hozzá a kihűlt pudingot és a cukrot. Nagyjából 1 perc alatt verjük homogén krémmé.
  7. Kenjük a krémet a kihűlt tésztalapra.
  8. Verjük fel a tejszínhabot ízlés szerint porcukorral, majd oszlassuk el a krémes tetején. Tegyük a kész süteményt 1-4 órára hűtőbe. 
  9. Tálalás előtt a csokoládésziruppal húzzunk csíkokat a krémes tetejére.

Forrás: The Kitchn, fotó: Getty Images, Unsplash