Kvíz: hány híres süteményt ismersz fel?

2024. április 26.
Imádjuk az édességeket! De vajon mennyire? Vagyunk annyira édesszájúak, hogy felismerjük a kvízben mindegyik világhírű süteményt? Hány pontot érünk el?
Sütemény kvíz
  • Mi lehet ínycsiklandóbb, mint egy süteménykvíz a világ leghíresebb finomságaival?
  • Számos kedvenc süteményünk benne van a legújabb kvízben, de vajon felismerjük a képeken őket?
  • Hány pontot érünk el a süteménykvízen?

Nem győzünk betelni a finomabbnál finomabb süteményekkel. Ezúttal nem retró édességeket kell felismernünk a kvízben, hanem a világ leghíresebb süteményeit, tortáit és cukrászremekeit. De vajon hányat találunk el?

Mik a világ kedvenc süteményei?

A világ különböző tájain rengetegféle sütemény létezik. Természetesen nem lehet megállapítani egyetlen rangsort, hiszen az tényleg ízlés dolga, kinek melyik édesség a kedvence. Vagy szereti-e egyáltalán a süteményeket

Sokan próbáltak meg már különböző szempontok alapján összeállítani objektív listát a világ kedvenc süteményeiről. Ezekben az alábbi édességek a közösek:

  1. Csokis keksz Az amerikai sütemény világszerte népszerűvé vált. Főleg puha, mégis roppanós, csokoládédarabokkal teli tésztája miatt szeretik.
  2. Tiramisu Az olasz klasszikus réteges desszertnek kevesen tudnak ellenállni. Piskóta, kávé, mascarpone sajtkrém és kakaópor alkot tökéletes harmóniát.
  3. Macaron Mandulalisztből készül a híres francia aprósütemény. A két kis sapkát krém vagy lekvár ragasztja össze.
  4. Sajttorta A különböző országok sajttortái között hatalmas eltérések vannak, mind alapanyagokban, mind elkészítésben. Mégis mondhatjuk, hogy imádjuk őket egytől egyig!
  5. Éclair Egy újabb francia desszert a világ kedvenc süteményeinek listáján. Ez egy hosszúkás, krémmel töltött égetett tésztájú sütemény. Általában vanília- vagy csokoládékrémmel gazdagítják.
  6. Sacher-torta Az osztrák klasszikust azok szeretik igazán, akik a krémes süteményektől egyébként ódzkodnak. A csokoládétortát vékony baracklekvárréteg egészíti ki, és a roppanós csokimáz teszi fel a pontot az i-re.

Ez csak néhány példa a világ kedvelt süteményeire, de természetesen sok más finomság is létezik, amelyek különböző kultúrákban és régiókban népszerűek.

Töltsük ki a süteménykvízt!

Itt az ideje, hogy próbára tegyük magunkat a süteménykvízzel. Tíz képet látunk a világ kedvenc süteményeiről. Mindegyik alatt három-három válaszlehetőség közül kell kiválasztanunk azt, amelyik szerintünk a helyes. Hány pontot érünk el a kvízen?

Hány híres süteményt ismersz fel a képeken?

Sütemmény kvíz

Akár édesszájú vagy, akár nem, valószínűleg a kvízben látható süteményekről hallottál már. De vajon felismered a képekről is, melyik édességre gondoltunk?

Fotó: Unsplash, Wikimedia, Nosalty