Krémes, édes, remegős: 5 mennyei pudingrecept

2022. január 21.
Rizs- gríz-, chia-, tápióka- és tejpuding: a klasszikus, lisztalapú pudingokon túl számos más alapanyag is jelentheti a krémes-remegős édességünk alapját!

Rizspuding

Az alábbi édességben ugyan látszólag csak mellékszereplőként, kompót formájában tűnik fel a rebarbara, de a semleges, krémes kókuszos rizspuding mégis megengedi, hogy a recept sztárja legyen.

Tápiókapuding

Vágyunk az édességre? Jólesik néha bűnözni egy kicsit? Válasszunk olyan desszertet, ami oltja a szénhidrát iránti szomjunkat, de mégsem tartalmaz sok kalóriát. A tápióka a kamra egyik jolly jokere, glutén- és laktózmentes, cserébe viszont magas a vastartalma.

Tejpuding

A malabi vagy malawbi – a neve attól függően változik, hogy melyik országban készül – egy egyszerű tejpuding, amelyhez a tejen, keményítőn, cukron és rózsavízen kívül nem is kell más.

Grízpuding

Érdemes kipróbálni a sós karamellát, mert ez talán a legegyszerűbb módja az ízek felturbózásának: mindössze egy kevés sótól sokkal intenzívebb ízt kap a karamellszósz, amit többek között ehhez az egyszerű grízes süteményhez is adhatunk, ráadásul remekül illik az eperhez vagy egyéb bogyós gyümölcsökhöz is.

Chiapuding

Ezek az apró fekete magocskák több kalciumot tartalmaznak, mint a tej, több antioxidánst, mint az áfonya és több omega-3-at mint a lazac. Áfonyával isteni!