Hialuronsav, az intenzív bőrszépítés csúcsa

2024. január 29.
A hialuronsavas krémek sikere a csúcson van az utóbbi években, nem véletlenül. Összeszedtük az anti-aging Szent Gráljának tartott hialuronsav előnyeit, mellé pedig egy komplett, hialuronsav-alapú arcápolási rutint is mutatunk.

A modern bőrápolás – és azon belül is anti-aging szektor – egyik legújabb és legmegbízhatóbban teljesítő csodaszerének kétségkívül a hialuronsav számít. Imádják a szépségfanatikusok, dicsérik a hírességek és előszeretettel alkalmazzák a márkák is – széles körben, főként, ha az adott termék célja a bőrfiatalítás. Persze a hialuronsav ennél lényegesen többet tud.

A hialuronsav ereje

A szervezetünkben természetesen meglévő molekula lényegében a bőr „víztárolója”, alapanyagként és összetevőként pedig azért számít csodaszernek, mert intenzíven hidratálja és ápolja a bőrt, feltölti a ráncokat, a finom barázdákat, miközben ezzel párhuzamosan ösztönzi a szervezetünket a hialuronsav természetes előállítására is. A bőr nedvességtartalmának helyreállításában is hatalmasat alkot, újraindítva a sejtek aktivitását. Amellett, hogy segíti a szövetmegújulást, fokozza a kollagén- és az elasztinrostok képződését, rugalmasabbá, feszesebbé, ragyogóbbá teszi a bőrt. Megbirkózik a ráncokkal, finom barázdákkal – és gyulladáscsökkentő hatással is bír.

Felhasználási módja hihetetlenül sokrétű: arckrémekben, pakolásokban, szérumokban, esszenciákban, tonikokban, testápolókban és szemránckrémekben egyaránt megtalálhatjuk mint összetevőt.

A bizalmi faktor már csak azért is meglehetősen nagy, mert természetes alkotóeleme a bőrnek: a kötőszövetekben és az ízületekben egyaránt megtalálható. A hialuronsavas szérumok ráadásul „csapatjátékosként” is meseszépen javítanak a bőrön – más aktív összetevőkkel karöltve, szépítve a bőrt a felszínen és a felső rétegekben is. Könnyen beépíthető a napi rutinba, hiszen kompatibilis számos olyan, körültekintő alkalmazást igénylő összetevővel, mint például a C-vitamin vagy a retinol, ugyanakkor mindenféle bőrtípus esetében hatásosan bevethető. Amiatt pedig extra piros pontot érdemel, hogy fokozza más hatóanyagok hatékonyságát. Amennyiben zsíros bőrön szeretnénk kipróbálni, érdemesebb a vizes bázisú vagy gélalapú hialuronsavat tartalmazó bőrápolókat keresnünk, míg száraz bőrre olajalapú vagy gazdag textúrájú hialuronsavas termékeket tanácsos alkalmaznunk. Nem kell spórolnunk vele, kifejezetten javasolt naponta használni, de arra figyeljünk, hogy alaposan megtisztított arcbőrre vigyük fel.

Robban a vízbomba

A szépségipar aktuális fenegyereke tényleg az egyik legerősebb hidratáló összetevő, szinte szivacsként húzza magához és köti meg a vizet a bőr felső rétegeiben. Mindennek eredményeként pedig a bőrünk hidratált és simább lesz. Szemmel láthatóan. Ennek oka – csak, hogy számokban is kifejezzük a szuperképességét –, hogy a hialuronsav-molekulák saját tömegük ezerszeresét képesek magukhoz vonzani, vagyis a bőr víztartalmának növelésében valóban páratlan a sikerük.

A bőrápolásban a hialuronsavas szekcióban izgalmas, komplex megoldások, innovatív termékek sokaságával találkozhatunk, a szépségmárkák igyekeznek minél több téren kiaknázni a hialuronsav szépítő erejét. Az egyik legizgalmasabb, a hialuronsav sokoldalúságára és hatékonyságára épülő terméksorral az Institut Esthederm jött ki, Intensive Hialuronsavas családjuk olyan formulával vértezi fel a célzottan ható termékeiket, hogy azok több ponton is egyedülállót alkotnak: egyszerre adnak választ a ráncok, az apró barázdák és az extrém bőrszárazság problémájára. Ami pedig magát a formulát illeti: a hialuronsav három formáját tartalmazza, ezek egyedülálló ötvözete pedig háromszoros hatást fejt ki a bőr felszínén a tartós hatékonyságért.

Akár a nagyon szomjas, a téli hidegben, szélben, fűtési szezonban kiszáradt bőrünknek dobnánk mentőövet, akár az anti-aging terén kapcsolnánk magasabb fokozatra bőrápolás terén, érdemes egy sokrétű, hatékony bőrápoló rutint hadrendbe állítanunk. Következzen egy több fronton ható válogatás, ha a hialuronsav erejét kihasználva a maximumot szeretnénk nyújtani az arcbőrünknek.

Komplex hatóanyag, komplex szépségrutin

Azonnali arcbőrszépítés: Institut Esthederm Intensive Hialuronsavas szérum

Három különböző típusú hialuronsav garantálja az intenzív hidratálást és ápolást. Gyönyörűen feltölti a ráncokat és a finom barázdákat, visszaadja a bőr teltségét és feszességét. Kiegészíti a hialuronsav bevitelének hatékonyságát. Azonnal rehidratál a bőr felső és mélyebb rétegeiben.

A napi bőrhidratálás maximuma: Institut Esthederm Intensive Hialuronsavas krém

A szérumhoz hasonlóan itt is fő cél a hidratálás, a szabadalmaztatott formula képes a bőr legmélyebb rétegeibe is behatolni, hogy vízzel feltöltődve helyreállítsa a szövetek állagát. Használjuk naponta a friss, hidratált bőrérzetért, az apró ráncok és barázdák enyhítéséért, ha pedig a bolygónkat szeretnénk védeni, szerezzük be az utántöltős, kapszulás verzióját!

Csúcsra járatott táplálás: Institut Esthederm Intensive Hialuronsavas maszk

Ha úgy érezzük, szükségünk van a napi hidratálás és a szérum kiegészítő ereje mellett egy még intenzívebben tápláló formulára, tökéletes választás ez a maszk. A hidratálás és a természetes hialuronsav-termelődés fokozásának maximumát nyújtja. Azonnal beszívódik a bőr mélyebb rétegeibe.

Le a karikákkal: Institut Esthederm Intensive Hialuronsavas szemkörnyékápoló

Mélyre hatóan hidratál, kitölti a szemzug beesett részét. Feltölti, kijavítja és láthatóan elsimítja a ráncokat. Felfrissíti a megviselt, fáradt tekintetet, elősegíti a szem alatti karikák és táskák elhalványulását. Megelőzi a környezeti hatások miatti öregedést.

Fotó: Getty Images