Évek óta nem hordtál mellényt? Nagy hiba!

2019. október 16.
Eredetileg a férfi öltözet részét képezte az elegáns mellény, mely formavilágát és eleganciáját megtartva a női ruhatárakba is betört az előző században. Most pedig ismét érdemes megbarátkoznunk ezzel a ruhadarabbal!

Egy elegáns mellény kiemeli az előnyös formáinkat és elbújtatja azokat a testi adottságainkat, melyeket kevésbé kedvelünk. Aki slankítani szeretné az alakját, annak a világosabb, bővebb fazonokat érdemes fenntartásokkal kezelni, mert ezek optikailag nagyíthatnak minket. Tehát egy sötétebb verzió – fekete, padlizsán, khaki – sokkal biztonságosabb választás, bármilyen testalkatról legyen is szó!

A másik fontos tényező a fazon. Nem kell feltétlenül oversize kiadást vásárolnunk, hiszen egy karcsúsított, egyenes szabásvonal akár még előnyösebb is lehet, mint a bővebb fazonok. A hossz választásánál is mindenképpen vegyük figyelembe a magasságunkat, lábaink hosszúságát, mert teljesen más optikai hatást tudunk elérni a különböző állásokkal. Ha alacsonyak vagyunk, akkor semmiképpen ne akarjuk megspórolni a próbát, mert az előnytelen mellényhossz „összenyomhat” minket. 

Ha nyújtani szeretnénk a mellénnyel az alakunkat, akkor érdemes klasszikus magassarkúval és passzos nadrággal kombinálni, mely hosszabbá és formásabbá varázsolja az alkatot. De akár a fejtetőre helyezett konty és a hosszú fülbevaló is képes az optikai nyújtásra – nem mellesleg pedig remekül áll az elegáns mellényeknek.

7 fotó megtekintése