Ez lesz az 5 legnépszerűbb trend az eljegyzési gyűrűknél 2023-ban

2023. január 01.
Az esküvői láz már az év elején kezdődik, hogy nyárra készen álljon a ruha, a torta és a helyszín is a nagy napra. De minden egy fontos, nagyon fontos dologgal kezdődik: az eljegyzési gyűrűvel. Mutatjuk, mik lesznek 2023 legnépszerűbb trendjei gyűrűk terén a házasulók között!
  • Egyre népszerűbb lesz 2023-ban az egy nagy kő helyett inkább sok kicsi kővel körberakott eljegyzési gyűrű.
  • A drágakövek kezdőbetűiből összeálló titkos üzenet, név is újra hódít 2023-ban.
  • A fenntartható kövek iránti igény továbbra is erősödik.

2022 eljegyzési gyűrű trendjeit egyértelműen a varázslatos színű és különleges metszésű kövek uralták (gondoljunk csak Megan Fox lélegzetelállító smaragd és gyémánt Toi et Moi tervezésű eljegyzési gyűrűjére). 2023 azonban új trendek jelennek meg a látóhatáron, mutatjuk a legnépszerűbbeket.

Az egyediség és fenntarthatóság lesz a két legfontosabb dolog 2023-ban az eljegyzési gyűrűknél

Az egyediség és fenntarthatóság lesz a két legfontosabb dolog 2023-ban az eljegyzési gyűrűknél

Egyedi metszés és a klasszikus kerek

Bár az ovális és smaragd metszésű kövek továbbra is népszerűek maradnak, egyre több pár kér klasszikus kerek követ az eljegyzési gyűrűjébe, mert az klasszikus és soha nem megy ki a divatból. A hosszú és lapos metszésű gyémánt is nagyon divatos lesz 2023-ban, mivel ez sokkal nagyobbnak mutatja a követ, mint egy ugyanannyiba kerülő kerek gyémánt. 

Apró kövekkel kirakott eljegyzési gyűrű

Sokan kérnek olyan eljegyzési gyűrűt is 2023-ban, amit nem egy kő díszít, hanem körben apró kövekkel van kirakva. Ezeknek sem kell feltétlenül vékonynak lennie, ha nagyobb köveket szeretnének rá a házasulók, a szélesebb gyűrűk is nagyon népszerűek lesznek.

Különleges formák és elhelyezés

Már 2022-ben megfigyelhettük, hogy egyre többen szeretnének olyan eljegyzési gyűrűt, melyben a kövek nem a szokásos módon, hanem kelet-nyugat irányban állnak. Nem véletlenül! Ezzel még a klasszikus, kerek gyémánt is kap egyfajta játékosságot amellett, hogy maga a kő időtlen divatot képvisel.

Itt jöhet be a képbe a különböző drágakövek, formák, metszések és színek kombinálása, amivel valóban egyedi eljegyzési gyűrű készülhet. 

Fenntartható kövek kerüljenek az eljegyzési gyűrűbe

Az a trend, ami egyre erősebb és erősebb évről évre, a fenntarthatóság iránti igény. A párok egyre inkább odafigyelnek arra, hogy ne csak egy értékes ékszer kerüljön az ujjukra, de szeretnék, ha ez úgy történne meg, hogy a lehető legkevésbé ártanak vele a környezetnek. A laboratóriumi gyémántok és az antik kövek újrahasznosítása is népszerű mint környezetbarát megoldás az eljegyzési gyűrűre. Ráadásul ezek olcsóbbak is, mint az újonnan bányászott gyémántok. 

Személyes üzenet a kövek kezdőbetűiből

Hatalmas lesz az igény 2023-ban is arra, hogy személyes üzenetet hordozzon az eljegyzési gyűrű, függetlenül attól, hogy klasszikus vagy nem éppen hagyományos darabról van szó. 

Ennek legnépszerűbb módja továbbra is a gyűrű fémrészébe gravírozás vagy az aranyból ráépítés, ahol a titkos üzenetet, szimbólumot csak a szerelmesek ismerik. 

Gyakori, hogy úgy választanak követ a gyűrűbe a szerelmesek, hogy a kő első betűje valamilyen szó kezdőbetűjére, esetleg éppen a nevükre utaljon, vagy több követ választanak ki, és a kövek kezdőbetűjéből áll össze a név, ahogy azt Marie Antoinette kedvenc ékszertervezője, Jean-Baptiste Mellerio is gyakran ajánlotta a szerelmeseknek.

Forrás: Marie Claire Australia, Harper’s Bazaar, Vogue Fotó: Getty Images

Olvass tovább!