Az EVELINFINK új kollekciója visszaadja a belső harmóniánkat

2024. március 03.
Az EVELINFINK 2024-25 ősz-téli kollekciója, az ÉQUILIBRE a transzformáció létélményében az egyensúlyi állapot keresését helyezi a középpontba: a mindannyiunkban élő, univerzális vágyakozást a rend és megnyugvás iránt, amelyet mai modern, dinamikusan változó világunkban egyre nehezebb megtalálni.
Az EVELINFINK új kollekciója visszaadja a belső harmóniánkat

A tervező most is hitet ad, hogy az egyensúlyi állapotra ráleljünk, ha nem is a külső világban, de saját bensőnkben, önmagunkban. A márkához hűen a kollekció ezt a női belső erőt és annak kettősségét ünnepli a világ változékonyságával szemben.

Az ÉQULIBRE transzformatív életutunknak egy új szintjét reprezentálja: a változás kezdeti küzdelmes, átmeneti szakaszát követően a berendezkedés igényével jelentkező erősödő vágy megjelenését szimbolizálja az állandóság iránt, amely állapot elérése azonban a változások folyamatos kihívásai közepette sokszor elérhetetlen utópiának tűnik. A kollekció elnevezésében is hordozza ezt az ellentmondást – a latin aequilibrium szó az egyenlőségjel és a mérleg szó ötvözésével olyan állapotokra utal, amelyekben egyik erő sem múlja felül a másikat.

Az egyensúlyi állapot kialakításának a disszonancia azonban nem csak akadályozója, de általában feltétele is, hiszen ahhoz, hogy két erő kiegyensúlyozza egymást, az egyik erő sokszor erősödik a másikkal szemben. Az ÉQULIBRE arra hívja fel a figyelmet, hogy növeljük belső erőnket és mozgósítsuk belső kapacitásunkat ahhoz, hogy az élet hozta kihívásokat reziliensen és sikeresen tudjuk legyőzni.

Az egyensúly és a disszonancia kontrasztját látjuk visszaköszönni a kollekció mintáiban is. A márka a neves Goldberger Textilgyár mintáinak újragondolásával dolgozott: a hagyományos minták a tervező mai interpretációjában új lendületet kaptak, hidat képezve a múlt állandósága és a változékony jelen között. Az eredeti szabályos vonalak újrakonstruálásával mozgalmas, dinamikus benyomást keltenek a darabok, utalva az élet folyamatos változékonyságára, amelyekben az össze- és széttartó vonalak esetlen rendszere a kiegyensúlyozottság iránti igényt hordozza magában.

A tervező munkásságában megjelenő állandó motívum a női lét eredendő kettőssége, a feminin lágyság és az önérvényesítéshez szükséges belső erő és tartás kontrasztja, amelyek a tervezőre jellemző egyedi vonalvezetésben jelentkezik. Ez a kettősség az ÉQILIBRE vezérelve is a szabásvonalakat tekintve: női létünk flexibilitására utaló fluid, könnyű esésű sziluettek rigid, erős vonalakkal ötvöződnek – utalva arra is, hogy az élet kihívásaival szemben női karakterisztika mindkét oldalának érvényesítése szükséges a kihívások leküzdéséhez és előrejutáshoz. Belső erőnk érvényesítéséhez a női lét kettősségének kiegyensúlyozottsága szükséges.

A kollekció színeiben is utal a disszonáns, konstans változó világra és ennek ellenében a kiegyensúlyozottság megtartó erejére. A mélységet és nyugalmat tükröző mélylilát a matchazöld üde, friss, vibráló árnyalata bontja meg, lendületességet és dinamizmust kölcsönözve a ruháknak. A szürke pedig nem csak az elcsendesedést, de az ezüsttel együtt a jövő futurisztikus távlatát is reprezentálja, tovább színesítve a kollekció disszonáns kiegyensúlyozottságát. A mintákban itt-ott megjelenő fekete pedig tovább töredezi az egyensúly érzetét, utalva az élet kiszámíthatatlan fordulataira.

A kollekció az EVELINFINK márkára jellemzően a természetes és jövőbe mutató anyagokat elegyíti. A bőr, a hernyóselyem organza, a vegán cupro selyem és a gyapjú harmonikusan élnek együtt az innovatív bambuszszövetekkel, és az újrahasznosított, fenntartható, tengeri hulladék újrafelhasználásával készült Seaqual anyaggal, illetve az ananászlevélrostokból készített Piñatex vegán textíliával.

Az ÉQUILIBRE kollekció felhívás arra, hogy nőként az élet változékonyságával szemben saját női létünk kettősségét kiaknázva önmagukból merítsünk erőt, hogy egyensúlyi állapotot teremtsünk magunkban az élet hozta kihívásokkal szemben és sikeresen haladjunk előre az általunk megkezdett, transzformatív utakon.