Divatszakértők elárulták, mit viselj a puccérruha alatt

2024. április 05.
Ha az Instagram-képek, a nemzetközi kifutók és a vörös szőnyegek világából bármit is le lehet szűrni, akkor az a közismert tény, hogy az áttetsző ruhák most nagyon divatosak. Azonban nagyon vékony határ húzódik a közönségesség és a stílusosság között – mutatjuk, min múlik.
áttetsző ruha fehérnemű

A hírességek által befuttatott pucér Mugler-overall hétköznapivá vált, és a pandémiát követő korszak érzéki öltözködésének felemelkedésével a stílusvilág is belemártotta a lábujját a szinte meztelenség esztétikájába. De most az olyan áttetsző anyagok, mint a háló, a sifon, a tüll és a többi térhódításával mindannyian fejest ugrottunk a mély vízbe.

A legfőbb divatkérdés – mit vegyél fel alá?

Bár Florence Pugh vörös szőnyeges villantásai és a milánói őszi/téli kifutók a szabad mellbimbók uralmát jósolják (helló, Gucci, Diesel), mi nem mindig érezzük jól magunkat, ha az ikrek a szabadban vannak (különösen, ha hideg van).

Dua Lipa áttetsző Mugler-dresszben lépett fel (Fotó: Gary Miller/FilmMagic, Getty Images)

Dua Lipa pucér Mugler-dresszben lépett fel

Ezért megkérdeztük a fehérneműk és az aláöltözetek vezető szakértőit arról, hogyan lehet ezt a kétségtelenül vonzó és divatos  megjelenést megvalósítani. Ennek eredményeként pedig megszületett a tökéletes stíluskalauz arra ahhoz, hogy mit is viselj pucérruhák alatt.

Bőrszínedhez illeszd a fehérneműdet

A legegyszerűbb taktika az áttetsző ruhák esetében, ha a bőrszínedhez illő alsóneműt választasz (Fotó: Canva)

A legegyszerűbb taktika az pucérruhák esetében, ha a bőrszínedhez illő alsóneműt választasz 

A Forever And A Day fehérneműmárka munkatársa, Apryl Yii szerint a legegyszerűbb taktika a pucérruhák esetében, ha a bőrszínedhez illő alsóneműt választasz.

Mindannyiunknak van egy kényelmetlen, vastag, pánt nélküli melltartója, ami a fehérneműs fiók mélyén lapul – és ez biztosan nem az az eset lesz, amikor érdemes lesz bevetni. 

„Válaszd a könnyű és vékony anyagból készült fehérneműket, hogy elkerüld a látható vonalakat.

Ez segíthet abban, hogy ne látszódjanak át az áttetsző anyagon – javasolja Yii. – Megpróbálhatod rétegezni is varrás nélküli alsóruhával vagy bodyval is, hogy növeld a fedettséget.”

Ha hajlandó vagy egy kicsit jobban feszegetni a határokat, de nem szeretnéd teljesen kivillantani a mellbimbódat, Yii azt javasolja, hogy viselj szilikon mellbimbótakarót. „Ezek általában mattabb hatásúak, mint a vékony szaténból készültek, hogy elkerüljék a visszatükröződést erősebb fényben. A ruhák alatt a teljes testszínű hatás érdekében a bőrre ragasztható tangabugyik is bevethetők.

Ezeket a darabokat úgy lehet a legjobban elrejteni, ha egyszerű szabású alsóneműt választunk. „Azt tanácsolnám, hogy kerüljünk mindent, ami túlságosan fodros vagy túlságosan »fehérneműs« hatást kelt” – mondja Yii.

Sportosabb megjelenés

A fehérneműk mutogatása nem mindenkinek való, ezért a THE OUTNET stílusigazgatója, Sinead Cutts azt javasolja, hogy a kényelmesebb érzet érdekében válasszunk sportosabb jellegű darabokat.

„Párosítsd a pucér vagy hálós darabokat biciklisnadrággal, bodyval vagy miniszoknyával, és egy elegáns bralette-tel biztosíts sportos luxusérzetet, anélkül, hogy túlságosan kiraknád a bájaidat” – javasolja. 

Ne a bőrödhöz illeszkedjen, hanem a ruhádhoz

Nem mindig könnyű olyan fehérneműt találni, amelyik pontosan illik a bőrszínedhez, ezért egy másik elegáns megoldás, ha inkább a ruhadarabhoz illő alsót választod.

Erről a módszerről ismert a svéd influencer, Matilda Djerf, aki az egyik posztjában egy fekete alsónemű és melltartó (tetszés szerint választhatsz magas vagy alacsony derekút) szettet párosít egy fekete pucérruhával.

Ezt Yii is támogatja: „A fehérneműk kiemelésének mindig egy nagyon elegáns módja, ha az alsóruházatot hasonló árnyalatban választod, mint a hálós ruhát.”

Merj változtatni

Egy selyemből készült alsóruhával rejtett csábítást adhatsz a megjelenésednek (Fotó: Canva)

Egy selyemből készült alsóruhával rejtett csábítást adhatsz a megjelenésednek 

Gyakran előfordul, hogy a hálós anyagból készült ruhák nem mindig a legjobb minőségűek. Cutts úgy véli, hogy ez  remek lehetőséget nyújt a dolgok keverésére.

„Tedd elegánsabbá a megjelenésed azzal, hogy egy extra, érdekes réteggel egészíted ki a szettedet, és ne félj lecserélni azt az alsó réteget, ami a ruháddal járt. Kísérletezz azzal, hogy egy selyemből készült alsóruhát húzol alá, így rejtett csábítást adva a megjelenésednek” – javasolja.

Egy másik ötlet, hogy egy kivágott miniruhát veszünk egy pucér maxi alá, ugyanis szerinte a pántos részletek érdekesebbé teszik az outfitet.

Terelni, terelni, terelni – a figyelmet

Kendall Jenner egy fűzővel dobta fel áttetsző ruháját a 2024-es Oscar-díjátadás egyik eseményén (Fotó: Taylor Hill/Getty Images)

Kendall Jenner egy fűzővel dobta fel pucérruháját a 2024-es Oscar-díj-átadás egyik eseményén 

Ha még nem szoktál ahhoz, hogy vonzod a tekinteteket, Yii azt javasolja, hogy próbáld meg másvalamire vezetni a szemeket.

„Fontold meg egy derékszíj vagy ékszer viselését, hogy eltereld a figyelmet az alsóneműdről, és a teljes öltözékre irányítsd a pillantásokat” – javasolja.

Vállald be

És végül, a pucérruhák viselésének legszórakoztatóbb módja, ha büszkén megmutatod az alsóneműdet. Ha vannak csinos darabjaid, amikre szép kis összeget költöttél, miért ne mutatnád meg őket, nem igaz?

„Vegyük figyelembe a lenge ruhadarabok színét, majd válasszunk olyan fehérneműt, ami erős kontrasztot teremt.

Például fekete fehérnemű a fehér ruha alá” – javasolja Yii.

Cutts hozzáteszi: „Ha merészebbé akarod varázsolni a klasszikus fekete csipkés, elegáns blúzodat, miért ne próbálnál ki mellé egy kis neonszínű bralette-et? Vagy kísérletezhetsz a rétegekkel is. Például egy bralette tökéletes partnere a V-nyakú kardigánoknak vagy a váll nélküli kötött ruhadaraboknak, amelyek egy kis fedést biztosítanak.”

Yii hozzáteszi, hogy érdemes megfontolni egy csipkés balconette melltartó beszerzését is, mély dekoltázzsal.

„Nagy divatja van a statement jellegű fehérneműknek, úgyhogy érezd jól magad bennük!”

Forrás: Marie Claire Fotó: Getty Images, Canva