Bulis tinilányból így lett komoly divatdiktátor – Rihanna leglátványosabb ruhái

2024. július 12.
Rihanna nem csak a zenében, a divatban is is maradandót alkotott. Váratlan, néhol megbotránkoztató szettjeivel kivívta a stílusszakértők elismerését.
Rihanna divat

Rihanna, azaz hivatalos nevén Robyn Rihanna Fenty 1988-ban született Barbadoson, édesanyja könyvelő, apukája pedig raktárvezető. A barbadosi kislány nehéz körülmények közül jön, édesapja alkoholizmusa és drogfüggősége rányomta a bélyegét a családi viszonyokra. Gyakoriak voltak a veszekedések és verekedések otthon, Rihannának pedig krónikus migrénje lett, amelyre senki nem talált gyógyírt. A szülők végül 14 éves kora körül elváltak és normalizálódtak a viszonyok.

A ma már világsztár Rihanna 2005-ben robbant be a zeneiparba, első, Pon De Replay című slágere hosszú ideig uralta a toplistákat. Jay-Z, Beyoncé férje volt az, aki lecsapott a friss tehetségre és szerződtette, onnantól kezdve pedig nem volt megállás. 

A barbadosi énekesnő lett a legnagyobb eladásokat produkáló énekes a 21. században a Guiness Rekordok Könyve szerint, ami világszerte körülbelül 250 millió eladott Rihanna-albumot jelent. Ő az egyetlen énekesnő, akinek 7 gyémántalbuma van.

Na de Rihanna nem csak a zeneiparban aktív, saját beauty és fehérneműmárkájával is szédítő sikereket ért el. A mára kétgyerekes anyuka kiváló divatérzékkel rendelkezik, bátran választ merész és szokatlan darabokat, felhívva ezzel magára a világ figyelmét.

Rihanna legjobb divatpillanatai

1. 2009 – Met-gála

A most 36 éves Rihanna második Met-gáláján jelent meg ebben a puffos vállú, fényes Dolce & Gabbana öltönyben. Az akkoriban még inkább csak tinisztárként elkönyvelt Rihanna ezzel a szereléssel jelezte, hogy határozott elképzelései vannak a divatot illetően.

Rihanna a divatban bátran választ

Rihanna a divatban bátran választ

2. 2010 – MTV Europe Music Awards

Az énekesnő igazi kaméleon. A 2010-es MTV Europe Music Awardsra egy álomszép Marchesa ruhára esett Rihanna választása. A kifinomult tüll ruhaköltemény kicsit távol áll az MTV-díj-átadókon megjelenő lazább ruháktól, de az énekesnőt sosem érdekelték az íratlan szabályok.

Rihanna diktálja a divatot, nem követi

Rihanna diktálja a divatot, nem követi

3. 2012 – Grammy

A 2012-es Grammy-díj-átadóra Rihanna egy Giorgio Armanival együtt megtervezett, szuperszexi fekete ruhában jelent meg. A szőkített hajjal, az arany kiegészítőkkel és merész kivágással együtt igazi disco-babynek nézett ki.

Rihanna Armanival együtt tervezte meg ezt a divatos ruhát

Rihanna Armanival együtt tervezte meg ezt a divatos ruhát

4.  2013 – Grammy

Csupán egy évvel később Rihanna ismét váltott, és sokkal elegánsabb, drámaibb vizekre evezett. A 2013-as Grammyre ebben a gyönyörű Azzedine Alaia fátyolruhában érkezett. 

Rihanna Alai-ban

Rihanna Alai-ban

5. 2014 – CFDA Awards

A 2014-es CFDA Awardson minden tekintet Rihannára szegeződött. Ennek oka ez a csillogó – és teljesen áttetsző – Adam Selman ruha volt, amely abszolút formabontónak számított akkoriban. A modern szett a sikkes fejdísszel és a szőrmével kikacsintás is volt a régebbi idők divatjára.

Rihanna pucérruhában

Rihanna pucérruhában

6. 2015 – Met-gála

A 2015-ös Met-gálán Rihanna ellopta a show-t. Ebben a sárga, hímzett palásttal borított Guo Pei ruhában abszolút megkerülhetetlen alakjává vált a mai divatnak.

Rihanna királynői palástban

Rihanna királynői palástban

7. 2017 – Cannes

A cannes-i filmfesztiválra ebben a Dior selyemruhában érkezett, és elindította a mininapszemüvegek diadalútját.

Rihanna Cannes-ban is diktálta a divatot

Rihanna Cannes-ban is diktálta a divatot

8. 2020 – Savage x Fenty 

Saját márkájának bemutatójára Rihanna ezt a vagány és szexi neccharisnyás Vetements outfitet választotta.

Rihanna a Savage x Fenty divatbemutatón

Rihanna a Savage x Fenty divatbemutatón

Forrás: buzzfeed.com     Fotó: Getty Images