Három különleges jelentéssel bíró ruha, amit a királyi család tagjai viseltek

2024. július 16.
Az angol királyi család tagjai imádják a különleges jelentéssel bíró szetteket. Íme három nem mindennapi ruhaválasztás Harrytől, Meghantól és Kamillától.
Három különleges jelentéssel bíró ruha, amit a királyi család tagjai viseltek
  • Az angol királyi család tagjai szeretik a különleges jelentéssel bíró ruhákat.
  • Ezek a királyi család outfitjeinek rejtett üzenetei.
  • Mutatunk három különleges jelentéssel bíró szettet az angol királyi család tagjaitól.

Egy jól átgondolt outfit sokkal többet jelent egy szép ruhánál. A hírességek esetében ez hatványozottan igaz. Az angol királyi család tagjai például generációk óta úgy választanak ruhát és kiegészítőket, hogy a viseletük különleges jelentést hordozzon magában.

Tegnap például mi is megírtuk, hogy Katalin hercegné a hétvégén Wimbledonban járt, és rákdiagnózisának nyilvánosságra hozatala óta másodszor jelent meg nyilvánosan, és egy különleges jelentéssel bíró ruhát választott a tenisztornára. A 42 éves hercegné az All England Lawn Tennis and Croquet Club védnöke, mióta 2016-ban átvette a posztot Erzsébet királynőtől. A hercegné wimbledoni öltözékére azóta minden évben kikerül egy bross, ami a titulusát jelképezi, ráadásul a kitűzőn a klub hivatalos színei láthatók: a lila és a sötétzöld, éppen úgy, mint a színben hozzáillő ruhája. És nem ez az egyetlen különleges jelentést hordozó szett, amit a királyi család valamely tagja viselt.

Különleges jelentéssel bíró szettek, amit a királyi család tagjai viseltek:

1. Harry koronázási szettje

Károly király koronázásának napján, 2023. május 6-án az egész királyi család a westminsteri apátságba vonult. Köztük volt Harry herceg is, aki a ruháján különleges jelentéssel bíró jelvényt viselt. A nyakába akasztott csillag azt jelezte, hogy ő a Royal Victorian Order (RVO) kovagrend parancsnoka. Harry az afganisztáni katonai szolgálatáért kapott jelvényt is viselte, de a ruhájára tűzte az arany, gyémánt és platina jubileumi brossokat is. Viszont mivel már nem a királyi család dolgozó tagja, nem viselhetett katonai egyenruhát.

Harry koronázási szettje

2. Meghan Markle Nigériában

Meghan Markle is egy igazán különleges jelentéssel bíró ruhában érkezett Lagosba idén május 12-én: az egykori színésznő fehér Carolina Herrera inget párosított hagyományos, kék nigériai szoknyájához, amivel az Abujában töltött idő alatt ajándékozták meg őt. Mindez nem sokkal azután történt, hogy Meghan megosztotta a nyilvánossággal, hogy igyekezett semleges színű ruhákat pakolni nigériai útjára, és talán több színt kellene viselnie, hogy be tudjon illeszkedni a színesen öltözködő helyiek közé.

Meghan Markle Lagosban

3. Kamilla királyné a normandiai partraszállás emléknapján

Kamilla királyné szintén egy különleges jelentéssel bíró ruhát viselt a normandiai partraszállás emléknapján június elején. Az uralkodó felesége egy csinos rózsaszín outfitet választott az eseményre, amivel kitűnt a sötét öltönyök és katonai egyenruhák tengeréből. A megemlékezések alkalmával a királyi család tagjai általában sötét árnyalatú ruhát viselnek, de Kamilla merész ruhaválasztása valójában nagyon édes jelentést hordozott magában. A királyné egyrészt Franciaországot is megtisztelte azzal, hogy ugyanazt a ruhát viselte, amit a tavalyi francia állami látogatásán. Másrészt pedig azt tükrözte, hogy megfogadta Erzsébet királynő tanácsát, aki a nagyszabású rendezvényeken is igyekezett élénk színeket viselni, hogy mindenki jól lássa őt a tömegben.

Kamilla királyné a normandiai partraszállás emléknapján

Fotó: Getty Images, Forrás: People, Mirror, Yahoo